Zoeteaardappelfrietjes

Heerlijke en gezonde frietjes van zoete aardappel!
Zoeteaardappelfrietjes
Zoeteaardappelfrietjes

Dit heerlijke recept voor frietjes van zoete aardappel doet je traditionele frietjes volledig vergeten. Het is snel, makkelijk, lekker en gewoon veel gezonder dan normale frietjes!

Gezonde friet van zoete aardappel

Zoeteaardappelfriet is een stuk gezonder dan gewone friet. Zoete aardappel bevat minder zetmeel dan gewone aardappels en heeft een veel lagere glycemische index. Bovendien zit het boordevol met mineralen en vitaminen. Je kunt dus beter voor zoete aardappel kiezen dan voor gewone aardappels!

Zoeteaardappelfrietjes

Deze fantastische frietjes van zoete aardappel zijn echt verrukkelijk en veel gezonder dan normale frietjes!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang bijgerecht, hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2-3 grote zoete aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • kruiden oregano, tijm, basilicum
  • 1/2 tl rodepeperpoeder
  • zout en peper

Instructies
 

  • Je hoeft de zoete aardappelen niet te schillen. Sterker nog, met een beetje schil hebben ze meer bite en zijn ze nóg lekkerder. Was ze wel even goed. Snijd ze daarna in dikke frieten van 5-7 cm in de lengte. Let erop dat ze allemaal ongeveer even groot zijn zodat ze goed gelijkmatig bakken.
  • Doe de olijfolie in een grote kom met de kruiden van je keuze. Voeg de frietjes toe en mix even goed zodat alle frietjes bedekt zijn met olie en kruiden.
  • Verdeel de frietjes over een met bakpapier bedekte bakplaat of ovenschaal en bak ze ong. 20-25 minuten op een temperatuur van 180-200 graden. De exacte baktijd en temperatuur hangen een beetje af van je oven, van welke zoete aardappel je gebruikt en van je eigen voorkeur. De frietjes smaken denk ik het best als ze licht bruin verkleurd en zacht zijn.
  • Dien de frieten warm op. Je kunt ook bij het bakken al andere groenten zoals wortelen, knolselderij of paprika toevoegen. Ze zijn lekker met humus, olijven, en donker brood met mosterd (zoals op de afbeelding). Bon appetit!
Trefwoord snel en gezond, zoete aardappel

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept