Over

416962_334289609937143_440349616_n
In een hutje in Senegal

Hoi! Ik ben Jonathan en dit is mijn blog met gezonde recepten. Ik hoop dat je hier de inspiratie vindt om je leven ook groener, gezonder en het liefst helemaal suikervrij te maken!

Ik woon en werk in Amsterdam als Italianist, vertaler, foodblogger, schrijver en spreker.

In mijn vrije tijd doe ik graag yoga en zit ik zoveel mogelijk op de fiets. Ik houd van talen en taalwetenschap en spreek Nederlands, Engels, Italiaans, Spaans, Duits, wat Frans, Zweeds en Pools.

Nadat ik in 2012 met wat gezondheidsprobleempjes te kampen kreeg, besloot ik mijn dieet volledig om te gooien. Ik had al wel vaker geëxperimenteerd met mijn dieet – ik eet al sinds mijn 18e geen vlees en was 3 jaar lang veganist – dus zo’n grote stap was dat niet.

Nadat ik in 2012 een aantal boeken had gelezen over voeding en gezondheid, begon ik me te realiseren hoe slecht het is om veel suiker en koolhydraten met een hoge glycemische index te eten. Drie maanden lang at ik geen granen en aardappelen, maar toen ik in 2 maanden 8 kilo was kwijtgeraakt en bijna verdwenen was, besloot ik weer volkoren producten te gaan eten.

De laatste tijd let ik er ook steeds meer op dat ik mijn soms nogal exotische voedselkeuzes vervang door milieuvriendelijkere, lokale en biologische producten. Ik vind het leuk om te spelen met eten en recepten om zo gezonde, bewuste en milieuvriendelijke alternatieven te bereiden voor traditionele recepten die meestal bereid zijn met wat de voedselindustrie ons door de keel drukt.

Mijn dieet bestaat voornamelijk uit volkoren granen (liefst glutenvrij), groenten, noten, zaden, fruit, gezonde vetten en af en toe een ei of een stuk vis.

Suiker, of producten waar suikerderivaten inzitten, eet ik niet. Ook diverse stropen en honing vermijd ik zoveel mogelijk, net als geraffineerde granen, en minder gezonde vetzuren, zoals palmolie.

Mijn dieet valt eigenlijk in geen enkele categorie – ik eet niet rauw, Paleo, veganistisch of strikt vegetarisch – maar eigenlijk vind ik het juist een voordeel om aan al die eetwijzen recepten en ideeën over het bereiden van voedsel te kunnen ontlenen.

Mijn favoriete eten zijn ongebakken taarten en een goede cappuccino met suikervrije amandelmelk sla ik ook niet vaak over. Het ontbijt is natuurlijk mijn favoriete maaltijd!

(Visited 320 times, 1 visits today)
1 reactie

Eén gedachte over “Over”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.