Mijn suikervrije dieet

Dit is een overzicht van mijn suikervrije dieet.

Dit eet ik:

Dagelijks

  • Havermout
  • Fruit, zoals bananen, bosbessen, aardbeien, frambozen, perziken, peren, appels, ananas, mango
  • Groenten, bijvoorbeeld aubergine, courgette, broccoli, tomaten, bloemkool, wortels
  • Noten of notenpasta’s, bijvoorbeeld amandelen, walnoten, cashewnoten, paranoten, pinda’s, zelfgemaakte hazelnootpasta, zelfgemaakte pindakaas
  • Zaden en pitten, bijvoorbeeld pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad
  • Volkoren granen, zoals bruine rijst, pasta, brood, gierst en boekweit
  • Vleesvervangers, zoals tofu en tempeh
  • Gezonde vetten, vooral olijfolie

Regelmatig

  • Eieren
  • Yoghurt of kwark
  • Suikervervangers, zoals xylitol, erythritol of stevia

Soms

  • Kaas
  • Alcohol
  • Vis

Zelden of nooit

  • Melk
  • Suiker
  • Vlees