Overnight oats met yoghurt, rood fruit en perzik

Recentelijk heb ik een van mijn favoriete suikervrije ontbijtrecepten gepost: havermout met yoghurt, rood fruit en noten. Dit is een overnight versie van dit recept voor suikervrije havermout met yoghurt die zo mogelijk nog lekkerder is! Deze overnight oats hebben een hele nacht in een luchtdichte Weckpot gestaan wat ervoor zorgt dat alle ingrediënten en smaken zich vermengen.

Overnight oats met rood fruit en perzik en een bord met havermout
Overnight oats met rood fruit en perzik en een bord met havermout

Hoe maak je overnight oats?

Deze suikervrije overnight oats in een Weckpot zijn heel gemakkelijk klaar te maken. Je doet al je ingrediënten in een Weckpot of andere kom, zet de pot ’s avonds in de koelkast en kunt ’s ochtends meteen genieten van je heerlijke potje met havermout. In deze overnight oats zitten rood fruit, perzik, havervlokken, yoghurt en lekker veel kaneel. Roer alles even door elkaar voordat je de pot dicht doet. Sluit dan je Weckglas af, zet hem in de koelkast, ga lekker slapen en geniet!

Een suikervrij ontbijtje met een rijke smaak

Je overnight oats hebben meestal een diepere en vollere smaak dan je normale bordje havermoutpap. De nacht in de koelkast heeft de ingrediënten en smaken de kans gegeven om zich met elkaar te vermengen. Bij andere recepten werkt dit trouwens net zo, zoals bij pasta of suikervrije taarten, dat ze na een nacht in de koelkast vaak nog lekkerder zijn.

Overnight oats met rood fruit en perzik in een weckpot
Overnight oats met rood fruit en perzik in een weckpot

Genoeg opties voor ingrediënten

Wat de verschillende toppings voor je overnight oats betreft, heb je eigenlijk eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt natuurlijk je favoriete fruit nemen, zoals bosbessen, aardbeien, frambozen, bananen, pruimen, peer, appel, kiwi of mango. Persoonlijk hou ik erg van overnight oats met bevroren rood fruit omdat dit ’s nachts in de koelkast zal smelten en zijn heerlijke smaak over de rest van je ontbijt zal verspreiden.

Het is ook een goed idee om er wat noten of zaden bij te doen, zoals paranoten, pecannoten, walnoten, amandelen, pinda’s, pompoenpitten, zonnebloempitten of lijnzaad. Notenpasta‘s, zoals pindakaas, amandelpasta of hazelnootpasta, zijn ook een uitstekend idee.

Als je je havermout graag wat zoeter hebt, kun je proberen wat rozijnen of dadels toe te voegen, maar de kaneel zou ook al genoeg zoetheid en smaak moeten geven.

Vegan of glutenvrije overnight oats

Het is ook heel gemakkelijk om een veganistische of glutenvrije versie van dit recept te maken. Als je vegan bent, gebruik dan in plaats van gewone yoghurt je favoriete veganistische yoghurt, of een plantaardige melk, zoals sojamelk of amandelmelk. Het resultaat is net zo lekker als met echte yoghurt!

Als je glutenvrije overnight oats wilt, koop dan havermout die gegarandeerd glutenvrij is.

Als je trouwens veel havermout eet, zou ik je aanraden om deze 5kg-verpakking te kopen om geld te besparen.

Overnight oats met rood fruit en perzik in een gesloten pot

Overnight oats met yoghurt, rood fruit en perzik

Gezonde en lekkere overnight oats in een Weckpot
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 8 uur 1 minuut
Gang ontbijt, tussendoortje
Porties 2 personen
calorieën 400 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 gram havermout
  • 150 ml yoghurt je kunt ook vegan kokos- of sojayoghurt gebruiken
  • 1 kop rood fruit
  • 1 perzik
  • amandelen
  • paranoten
  • kaneel

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een Weckpot of kom en meng alles goed.
  • Sluit de pot of kom en ga lekker slapen. 😉
Trefwoord gemakkelijk, havermout, overnight oats, zomer

 

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

1 reactie

Eén gedachte over “Overnight oats met yoghurt, rood fruit en perzik”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept