Ik eet ’s ochtends bijna altijd havermout als ontbijt! Sommige mensen vinden dat saai, maar je kunt met havermout eindeloos variëren. Deze rauwe havermout met banaan, cashewnoten en pindakaas is binnen een paar minuten klaar en hartstikke gezond! Bovendien zitten er ook nog lijnzaad en pompoenpitten in en is hij door de sojayoghurt helemaal veganistisch.
Rauwe havermout met banaan maken
Hoe maak je nou een bordje havermout? Je kunt je havermout natuurlijk koken, maar ik hou ook ontzettend van rauwe havermout. Nou, rauw is het eigenlijk niet, want de haverkorrels worden in de fabriek al gestoomd en platgewalst. Daarom kun je ze dus zo eten.
In de zomer vind ik het vaak lekker om mijn havermout rauw en koud te eten. Het is dan toch warm en ik hoef dan niet meteen bij het opstaan een bord warm eten. De smaken van de ingrediënten komen zo nóg meer tot hun recht.
Vegan havermout met gezonde ingrediënten
Deze veganistische havermout bevat natuurlijk geen toegevoegde suiker! Dit is dan ook een bijzonder gezond ontbijtje. De lijnzaad en pompoenpitten bevatten veel gezonde vetzuren. Cashewnoten bevatten veel magnesium, fosfor, eiwit en ijzer.
Deze vegan havermout is gemaakt met sojayoghurt. Ik heb hiervoor een sojayoghurt zonder toegevoegde suiker gebruikt! Dus let even goed op als je je sojayoghurt koopt dat er niet tóch suiker in zit. Je kunt naar de natuurwinkel gaan, maar ook de Albert Heijn heeft suikervrije sojayoghurt.
Wees creatief met je havermout
Geen banaan of cashewnoten in huis? Je kunt natuurlijk alles in je havermout gooien wat je maar wilt. Neem bijvoorbeeld bosbossen, aardbeien of paranoten. Eigenlijk zijn bijna alle vruchten en noten een prima combinatie.
Je kunt alles natuurlijk bij elkaar gooien en mengen, maar ik vind het ook vaak lekker om alles apart op mijn bord te doen. Dan krijg je toch weer een heel andere eetervaring.
Tijdens het eten kun je alsnog mengen, maar kun je dan net iets meer van dit of net iets meer van dat nemen waardoor je meer smaken beleeft.