Zelfgemaakte crunchy pindakaas met kaneel

Deze heerlijke pindakaas is gezond en lekker

Pindakaas kun je natuurlijk heel gemakkelijk zelf maken! Dat is veel lekkerder en gezonder dan pindakaas uit de winkel. Voor zelfgemaakte pindakaas heb je bovendien behalve pinda’s en een blender vrij weinig nodig. In dit recept heb ik er alleen wat kaneel doorheen gedaan.

De lekkerste zelfgemaakte pindakaas maken

Zelf pindakaas maken is zo gepiept. Deze crunchy pindakaas zonder toegevoegde suiker is binnen een paar minuten klaar. Ik heb in dit recept een potje van 190 ml gevuld met 300 tot 325 gram aan geroosterde, ongezouten pinda’s.

Om zelf crunchy pindakaas zonder suiker te maken doe je eerst ongeveer een derde van de pinda’s in de blender en maal je die grof. Je neemt ze vervolgens uit de blender en maalt de overige pinda’s in een paar minuten tot een gladde pindakaas. Als je je stukjes grof gemalen pinda er weer bij doet, heb je heerlijke zelfgemaakte crunchy pindakaas.

Pindakaas en een bordje met pinda's
Pindakaas en een bordje met pinda’s

Maak zelf pindakaas met je favoriete toevoegingen

Je kunt zelf je favoriete ingrediënten en smaken toevoegen aan je pindakaas. Aan deze zelfgemaakte crunchy pindakaas heb ik een paar schepjes kaneel toegevoegd. Kaneel past uiteraard perfect bij de smaak van pinda’s.

Andere mogelijke toevoegingen zijn wat zout, voor een intensere smaak, chilipeper, voor een pittige nasmaak, rozijnen of dadels, voor een zoetere smaak, of cacao. Voeg speculaaskruiden toe om je eigen speculoos te maken!

Een potje pindakaas van boven
Een potje pindakaas van boven

Zelfgemaakte pindakaas is gezond en lekker

Pindakaas bevat wel veel calorieën, maar het is best iets waar je af en toe lekker van kunt genieten. Gelukkig zit er absoluut geen suiker in en bevat het ook nog eens best wat vitaminen en gezonde vetzuren. Verder is deze pindakaas uiteraard helemaal glutenvrij en vegan.

Natuurlijk is het altijd een goed idee om een aantal van dit soort handige weckpotjes in huis te halen voor jam en pindakaas en andere notenpasta’s!

Een potje zelfgemaakte crunchy pindakaas met kaneel

Zelfgemaakte crunchy pindakaas met kaneel

Maak zelf gezonde pindakaas met stukjes!
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang bijgerecht, spread
Keuken veganistisch
Porties 20

Ingrediënten
  

  • 325 gram pinda's geroosterd en ongezouten
  • 3 tl kaneel

Instructies
 

  • Doe ongeveer een derde van de pinda's in de blender en blend ze vrij grof tot je kleine stukjes pinda hebt.
  • Verwijderd de stukjes uit de blender en doe ze tijdelijk in een bakje.
  • Blend nu de rest van de pinda's samen met de kaneel glad tot pindakaas. Bij mij duurde dit ongeveer 2 minuten. Bij sommige blenders kan het wat langer duren en moet je misschien vaker roeren.
  • Voeg nu de pindastukjes toe en roer even door.
  • Giet alles in het potje (bij voorkeur met een trechter). Klaar en smullen maar!
Trefwoord lekker, romig, zelfgemaakt

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

2 reacties

2 gedachten aan “Zelfgemaakte crunchy pindakaas met kaneel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept