Deze bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad zijn de perfecte uitkomst voor iedereen die ervan houdt om af en toe eens gezond te snoepen! Bovendien is het ook nog eens in een paar minuten klaar.
Ik had van de week deze twee jongens in huis gehaald:
Het amandelmeel links zal bekend zijn, zijn vriendje rechts misschien wat minder. Dat is dus geen pastinaak! De wortelpeterselie is de wortel van de peterselieplant en al lijkt hij qua uitvoering erg op zijn grote vriend de pastinaak, qua smaak is hij een stuk aromatischer!
Wat moet je daar nou mee, een wortelpeterselie? Nou, je kunt er frietjes van maken, gewoon gekookt bij het avondeten, maar je kunt hem ook heel goed verwerken in een zoet recept!
Ik had al het vermoeden dat de aromatische wortelpeterselie qua smaak goed samen zou gaan met de spijssmaak van amandel en daarom heb ik ze in dit recept gecombineerd. Met wat dadels, hennepzaad en een simpele chococoating krijg je heerlijke aromatische en gezonde bonbons! De vulling doet een beetje denken aan marsepein maar is dankzij de wortelpeterselie nog iets aromatischer en natuurlijk gezonder!
Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Heerlijke bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Snijd de wortelpeterselie in stukjes en stoom deze in ongeveer 20-25 minuten gaar. Je moet er met een vork doorheen kunnen prikken. Koken kan ook, maar laat de wortelpeterselie dan wel goed uitlekken.
Doe het hennepzaad in de mixer en mix goed (liefst een paar minuten).
Doe de wortelpeterselie erbij en mix opnieuw goed.
Voeg het amandelmeel toe en mix opnieuw.
Zorg dat de dadels goed droog zijn voordat je ze toevoegt. Voeg ze één voor één toe en mix goed totdat het geheel goed aan elkaar kleeft en er geen grote stukken dadel meer te zien zijn.
Rol kleine balletjes. Je kunt de balletjes uiteraard ook gewoon opeten zonder de coating eromheen.
Chococoating
Doe wat sojamelk in een pannetje en doe er flink wat scheppen cacao bij (liefst met een zeefje om klonten te vermijden).
Breng aan de kook en laat even flink doorkoken tot je een dikke chocoladesaus krijgt. Eventueel tijdens het koken zoetstof zoals yaconsiroop of stevia toevoegen. Paar stukjes dadel meekoken kan ook zoetend werken.
Het beste maak je deze bonbons natuurlijk met een bonbon- of chocoladevorm. Omdat ik die ook niet had, heb ik gewoon wat chocoladesaus op mijn handen gedaan en de balletjes er flink in gerold en daarna op een schoteltje gelegd.