’s Ochtends drink ik graag een bakkie, maar soms krijg ik ’s middags trek in nog een lekkere caffè latte. Omdat ik niet al te veel koffie wil drinken, is dit een goede uitkomst. Ik gebruik hiervoor een biologische granenkoffie met gerst en mout. Ook lekker als je helemaal geen koffie drinkt! Let op, voor deze koffie heb je een espressomaker en een melkopschuimer nodig.
"Caffè latte" van granenkoffie, sojamelk en stevia
"Caffè latte" van granenkoffie, sojamelk en stevia.
Ingrediënten
- granenkoffie
- sojamelk
- stevia
- kaneel en/of cacao
Instructies
- Doe de granenkoffie in een espressomaker. Doe de melk in je melkkan of een pannetje.
- Doe stevia naar smaak in een glas en voeg de koffie toe zodra deze klaar is. Even goed roeren.
- Schuim de melk met je melkschuimer en voeg deze toe.
- Klop de lucht uit je geschuimde melk door er even mee te schudden en te kloppen. Dit verbert de consistentie van de melk enorm.
- Schenk de melk langzaam bij de koffie. Top af met kaneel en/of cacao.