Deze double chocolate chip cookies zijn echt verrukkelijk! Doordat ze gemaakt zijn met amandelmeel en dadels zijn ze ook nog eens gluten- en suikervrij. Ook geschikt voor veganisten. Én binnen 15 minuten klaar. Wat wil je nog meer?
Double chocolate chip cookies
Zalige double chocolate chip cookies met cacao en raw cacao nibs!
Ingrediënten
- 50 gram rauwe hazelnootpasta zie de link onderaan over hoe je dit maakt
- 50 gram amandelmeel
- 25 gram ontgeurde kokosolie gesmolten
- 7 medjoul dadels
- 20 gram cacao
- cacao nibs
Instructies
- De rauwe hazelnootpasta kun je zelf maken. Een alternatief is om hazelnoot- of amandelpasta van de biowinkel te gebruiken of bijvoorbeeld pindakaas. Mijn hazelnootpasta was niet al te vloeibaar, dus voeg eventueel wat extra meel toe als die van jou dat wel is.
- Doe het amandelmeel in een mixer met de cacao. Pulseer even om het te mixen.
- Smelt de kokosolie in een koekenpan. Snijd de dadels in stukjes en voeg deze er aan toe. Laat even twee minuten koken totdat de dadels zacht zijn. Als je 100% rauwe koekjes wilt, kun je als alternatief de dadels een half uur laten weken in water en de kokosolie op lage temperatuur smelten.
- Voeg de kokosolie en dadels bij het mengsel en mix goed op hoge stand.
- Voeg de hazelnootpasta toe. Mix weer even goed. Er moet nu een redelijk dik en niet al te vloeibaar mengsel ontstaan, waarvan je in elk geval een balletje kunt rollen. Als dit niet het geval is, voeg dan nog wat amandelmeel en/of dadels toe.
- Voeg nog wat cacao nibs toe en pulseer even om ze te mengen.
- Bereid een schaal voor met bakpapier. Rol balletjes van je "deeg" en druk deze vervolgens plat tot "koekjes".
- Bestrooi de koekjes met nog wat extra cacao nibs en laat ze een paar uur opstijven in de koelkast. Je moet nu redelijk zachte koekjes met een lekkere bite krijgen.
Notities
Wil je weten hoe je zelf rauwe hazelnootpasta maakt? Klik hier voor het recept!
Echt lekker zeg! Ze hadden bij mij echt de bite van echte koekjes!
Leuk, een écht suikervrij recept zonder honing of siroop, ik volg! 🙂