Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes voor je geliefde!
Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes

Raw cookies voor Valentijnsdag

Wil je je lief verrassen voor valentijn met iets lekkers en gezonds? Zoek je een suikervrij en glutenvrij recept? Dan zijn deze rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes de oplossing! Ze zijn bovendien binnen een minuut of vijf klaar, dus je hoeft niet lang in de keuken te staan om een goede indruk te maken.

Je kunt deze koekjes ook bakken, maar het hoeft niet. Ze zijn zo ook lekker stevig en smakelijk. Bovendien is het beter om amandelmeel niet te bakken, want de gezonde vetten in noten zijn gezonder als ze rauw genuttigd worden.

100% rauwe koekjes

Wil je echt 100% rauwe koekjes? De meeste pindakaas is helaas niet rauw (want gemaakt van gebrande pinda’s). Maak dan gewoon je eigen rauwe pindakaas of hazelnootpasta en maak hazelnootkoekjes. Klik hier om te kijken hoe dat moet.

Rauwe chocolate chip-pindakaaskoekjes

Deze ongebakken chocolate chip-pindakaaskoekjes zijn een heerlijk gezond suikervrij en glutenvrij tussendoortje.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 100 gram amandelmeel of amandelen
  • 10 medjoul dadels
  • 125 gram pindakaas
  • vanille
  • kaneel
  • Himalaya zout
  • cacao nibs optioneel

Instructies
 

  • Als je gewone amandelen gebruikt, vermaal dan in een mixer de amandelen tot meel. Als je amandelmeel gebruikt, doe dit dan in de mixer. Voeg de kaneel en vanille (extract of een stokje) toe en mix even goed. Indien je pindakaas zonder zout gebruikt, voeg dan ook een extra snufje zout toe.
  • Doe de dadels liefst één voor één bij het amandelmeel en mix door tot ze goed vermalen zijn.
  • Voeg de pindakaas toe en mix een paar minuten lang tot zich een soort deeg(bal) gevormd heeft. Indien dit niet lukt, voeg dan nog wat extra pindakaas toe.
  • De cacao nibs kun je in de mixer door het deeg mixen of er later bovenop strooien (of allebei natuurlijk!).
  • Als je vormpjes hebt, druk je deeg dan goed hard aan in de vormpjes, op een bakschaal of een bord. Maak anders goede harde balletjes van je deeg en druk ze dan plat.
  • Zet je "koekjes" even een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept