Op internet gaan ontzettend veel recepten rond voor de zogenaamde paleo pizza. Dit is één van de recepten die ik naar eigen inzicht een beetje heb aangepast.
Ook als je niet volledig het paleodieet volgt is deze pizza een gezond alternatief voor de normale pizza die gemaakt is van witte bloem en vaak bereid is met suiker en slechte vetten. Dus wil je of kun je geen bloem gebruiken? Maak dan deze zalige paleo pizza die echt niet onderdoet voor een normale pizza. Een glutenvrij en gezond alternatief dat minstens net zo lekker is als welke andere pizza dan ook!
Natuurlijk kun je zelf die topping gebruiken die je wilt. De kwaliteit van de ingrediënten is erg belangrijk. Bespaar daar vooral niet op! Ga dus voor een goede kwaliteit tomatensaus en de beste olijven en buffelmozzarella die je kunt krijgen. De meeste Paleo-aanhangers eten geen of weinig kaas; de kaas kun je natuurlijk weglaten, maar zelf heb ik er geen bezwaar tegen.
Hier het recept:
Paleo pizza
Heerlijke glutenvrije paleo pizza van amandelmeel en kokosmeel met tomatensaus, rucola, groene olijven en mozzarella.
Italiaanse kruidenvermalen of in poedervorm; bijv. basilicum, oregano, tijm, rozemarijn
Topping
1uiheel fijn gesneden
rucola
groene olijven
mozzarella of kaas naar keuzeoptioneel
Himalaya zout
kokosolieontgeurd
Tomatensausliefst passata di pomodoro
Instructies
Bodem
Doe het beslag op je bakplaat met bakpapier. Je kunt je pizza natuurlijk vierkant, rechthoekig of rond maken.
Doe het amandel- en kokosmeel bij elkaar in een schaal. Voeg het zout, bakpoeder, de eieren, olijfolie en de kruiden toe.
Zorg dat alles goed gemixt is. Voeg dan beetje bij beetje het water toe, en blijf goed roeren tot je een mooi vloeibaar en egaal deeg krijgt dat vrij is van stukjes.
Bak de bodem 20 minuten in de oven.
Haal je pizza na 20 minuten uit de oven en bedek met je tomatensaus en topping.
Bak de pizza met je topping nog ongeveer 10-12 minuten.
Tomatensaus
Fruit de fijngesneden ui in een beetje kokosolie.
Voeg na een paar minuten je passata di pomodoro toe. Even koken en laten indikken.
Heerlijk recept! Deze staat voor morgen op het menu 🙂