Pompoensoep

Een verwarmende pompoensoep voor de herfst!
Pompoensoep
Pompoensoep

Vandaag een heerlijk herfstrecept om even op te warmen na dat natte weer van de afgelopen tijd!

Deze verwarmende pompoensoep met curry, komijn en mosterdzaad is de ideale thuiskomer voor als je weer eens bent natgeregend op de fiets na een lange werkdag.

Mosterdzaad is een zaad dat veel gebruikt wordt in de Indiase keuken en dat een heerlijke, pittige verwarmende smaak aan de soep geeft. Pompoenpitolie is de koudgeperste olie uit pompoenpitten en schijnt buiten een uitstekende bron van ijzer ook haarverlies bij mannen tegen te gaan. Mosterdzaad koop je hier en pompoenpitolie koop je hier.

Pompoensoep

Pompoensoep

Een simpele maar verrukkelijke pompoensoep!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang bijgerecht, hoofdgerecht, soep
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 1 kleine pompoen
  • 1 handje mosterdzaad
  • 1 handje komijn
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • gistvrije bouillon
  • olijfolie
  • zout
  • pompoenpitolie

Instructies
 

  • Zorg dat de pompoen gewassen en in blokjes gesneden is. Schillen hoeft niet per se (ook omdat het zo'n rotkarwei is) maar kan de smaak wel iets aangenamer maken. Zelf doe ik het meestal niet. Warm eventueel al water op.
  • Fruit de knoflook samen met de komijn en mosterzaadjes in de olijfolie.
  • Voeg na een paar minuten de curry toe. Doe de pompoen er ook bij en bak deze een even kort.
  • Voeg dan water toe zodat de pompoen nét onder water staat.
  • Doe de bouillon en eventueel extra zout erbij. Hoeveelheid naar eigen inzicht.
  • Kook de pompoen ongeveer 20 minuten in open pan totdat hij lekker zacht is.
  • Blend de soep nu met een staafmixer of blender tot een zachte, romige crème. Vaak moet er wat extra water bij. Je kunt de soep uiteraard naar eigen smaak en inzicht verdunnen.
  • Serveer met een scheutje pompoenpitolie en eventueel wat pompoenpitjes.
Trefwoord herfst, snel en gezond, winter

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept