Pompoensoep met curry en avocado

Een gemakkelijke en smakelijke pompoensoep!
Pompoensoep met curry en avocado

Ik had van gisteren nog een halve pompoen over en omdat je natuurlijk niet twee keer op een rij pompoenfrietjes kunt eten, heb ik besloten er maar eens pompoensoep van te maken. Pompoensoep is een simpel, verwarmend en heerlijk gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden.

Deze pompoensoep heb ik gemaakt met curry en avocado. De kerrie versterkt en verfijnt de smaak van de pompoen en maakt van het geheel een heerlijk kruidige en pittige soep.

De avocado zorgt ervoor dat de soep lekker romig wordt. Let op dat je de avocado niet meekookt, want dan smaakt hij niet meer zo lekker!

Ik gebruik voor deze soep geen bouillon omdat dat gezonder is en eigenlijk ook helemaal niet nodig. Met wat zout en peper wordt de soep wel lekkerder. Het kan lekker zijn om op het eind nog wat pompoenpitjes toe te voegen.

Pompoensoep met curry en avocado
Pompoensoep met curry en avocado

Pompoensoep met curry en avocado

Een simpele, kruidige en romige pompoensoep met avocado.
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • kerriepoeder
  • 1 pompoen
  • 1 avocado rijp
  • Himalaya zout
  • peper
  • 1 handje pompoenpitten
  • kokosolie

Instructies
 

  • Fruit de ui in een beetje kokosolie en voeg er kerriepoeder naar smaak aan toe.
  • Snijd de pompoen door midden, verwijder de pitten en harde stukken boven- en onderaan. Snijd de rest van de pompoen in blokjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  • Doe de pompoenblokjes bij de ui en fruit heel even mee.
  • Voeg zoveel water toe dat de pompoen net onder water staat, voeg wat zout toe en breng aan de kook.
  • Als de pompoen zacht is en makkelijk met een vork doorgeprikt kan worden, pureer deze dan met een staafmixer.
  • Voeg op het laatst een avocado toe en pureer nogmaals totdat je een dikke, romige soep krijgt. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
  • Maak af met nog wat zout en peper indien nodig.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept