Salade met radicchio, winterpostelein en venkel

Een simpele en lekkere radicchiosalade met venkel
Salade met radicchio, winterpostelein, venkel en zwarte Kalamata-olijven
Salade met radicchio, winterpostelein, venkel en zwarte Kalamata-olijven

Deze lekkere en simpele salade van wintergroenten is heerlijk als voorafje of als lichte lunch, bijvoorbeeld met een eitje, wat speltbrood of een zelfgebakken boekweitpannenkoek!

De radicchio is een Italiaanse groente, die ook in Nederland, vooral in de biowinkel, steeds vaker te vinden is. Radicchio behoort tot de witloffamilie en heeft net als witlof een ietwat bittere smaak. Hij is heerlijk rauw door de salade, in de soep maar je kunt er zelfs een pastasaus van maken met bijvoorbeeld gorgonzola.

De smaak combineert uitermate goed met de subtiele smaak van de winterpostelein en de pittige venkel. De zwarte Kalamata-olijven geven het geheel een zomers tintje!

Salade met radicchio, winterpostelein en venkel

Een heerlijke wintersalade met radicchio, winterpostelein, venkel en zwarte Kalamata-olijven
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 venkel
  • 80 gram winterpostelein
  • halve radicchio
  • zwarte olijven
  • olijfolie
  • Himalaya zout

Instructies
 

  • Was de venkel, de radicchio en de winterpostelein. Zorgen dat ze goed droog zijn (dan plakt de olie beter aan de salade). Dat kan door een slacentrifuge te gebruiken, de gewassen groenten te laten drogen of door ze in een schone theedoek te doen en even rond te slingeren.
  • Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes/stukjes, dan komt de smaak het beste naar voren.
  • Pel de radicchio.
  • Alles mixen en overgieten met olijfolie, zout en eventueel azijn of citroen.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept