Gezond blijven maar toch af en toe brownies eten? Dan zijn deze suikervrije triple chocolate brownies echt iets voor jou!
Deze heerlijke brownies met havermout en walnoten, chocoladesaus en cacao nibs topping zijn bovendien uitermate eenvoudig te maken.
Verder zijn de ongezondere ingrediënten die normaal in brownies zitten, zoals meel, suiker en boter, vervangen door havermout, walnoten, dadels en kokosolie. Daarmee zijn ze net zo smaakvol, maar wel een stuk beter voor je lichaam dan traditionele brownies.
Je kunt de brownies ook met hennepzaad of noten maken in plaats van havermout, om zo nog meer proteïne en goede vetten aan je dieet toe te voegen en brownies te maken met nog minder koolhydraten.
Brownies met kokosolie en dadels
De kokosolie zorgt ervoor dat deze brownies in de koelkast snel opstijven, welke andere ingrediënten je ook gebruikt. Dankzij de dadels krijgen ze een zoetige smaak. Ik raad van harte aan om vooral met dit recept te experimenteren en het aan te passen aan je eigen wensen!
100% rauw
Als je deze brownies helemaal rauw wilt maken, zorg dan dat je rauwe havermout gebruikt. Veel havermout is bij het platwalsen verhit om het zo sneller kookbaar te maken. Je kunt natuurlijk ook havergrutten of hele haverkorrels nemen. Om de kokosolie niet teveel te verhitten, kun je de dadels ook buiten de pan na het verhitten in de kokosolie weken, of in water (wel goed droog maken). De kruiden kun je ook zo in de mixer aan het mengsel toevoegen.
Triple chocolate brownies
Triple chocolate brownies: suikervrije en glutenvrije brownies met havermout, chocoladesaus en een topping van cacao nibs!
75gramhavermoutevt. te vervangen door hennepzaad of andere noten
75gramwalnotenof andere noten
2-3elcacao
5elkokosolieliefst ontgeurd
medjoul dadelsnaar smaak (stuk of 5-12)
vanille
1/2tlnootmuskaat
1tlkaneel
1/2tlkruidnagel
1snufjeHimalaya zout
Chocoladesaus
2elkokosolieliefst ontgeurd
2elsojaroomof haverroom
1elcacao
1medjoul dadel
Topping
2handjescacao nibs
Instructies
Brownies
Doe de noten en havermout in een mixer en mix tot beide goed vermalen zijn.
Doe de kokosolie in een koekenpan, verhit en voeg de kruiden en dadels toe en laat de kruiden en dadels even vijf minuten in de kokosolie.
Voeg het zout en de cacao toe aan het mengsel in de mix en mix even.
Voeg nu ook de inhoud van de koekenpan toe. Goed pulseren tot alle dadels vermalen zijn en er een zoetig vloeibaar mengsel ontstaat.
Doe het mengsel in een vierkante bakvorm die je met bakpapier bedekt hebt, of deponeer het in vierkante vorm op een bakplaat of ronde bakvorm. De vierkante vorm is alleen om de typische brownievorm te krijgen, maar rond smaakt ie natuurlijk net zo lekker!
Zet je brownies in de koelkast. Even een flink aantal uur laten opstijven.
Chocoladesaus
De saus kun je het beste maken als de brownies opgestijfd zijn. Leg de dadel even in de soja- of haverroom.
Meng nu in een blender de sojaroom met de dadel, cacao en kokosolie. Als je kokosolie vloeibaar is, blendt het beter maar zul je de saus wel even in de koelkast moeten laten opstijven.