Lasagne met aubergine, kastanjechampignons en blauwe kaas

Heerlijke en eenvoudige lasagne!
Lasagne met aubergine, kastanjechampignons en blauwe kaas
Lasagne met aubergine, kastanjechampignons en blauwe kaas

Deze heerlijke lasagne van spelt met aubergine en kastanjechampignons is gemakkelijk verteerbaar en echt om te smullen!

Je hebt bij de biowinkel ook lasagne van volkoren tarwe, maar deze lasagne van volkoren spelt hebben de zachte bite van geraffineerde tarwe. De tarwelasagne zijn zelfs na 35 minuten in de oven nog een beetje hard. De speltlasagne is daarentegen lekker zacht en voor veel mensen ook nog eens gemakkelijker verteerbaar dan de tarwelasagne.

Ik maak graag lasagne met kastanjechampignons omdat ze een heerlijke smaak hebben, lekker zacht worden in de oven en goed combineren met allerlei groenten, zoals de aubergine die ik hier heb gebruikt.

Deze Hollandse blauwe kaas van koemelk is echt een lekkere toevoeging en combineert uitstekend met de champignons en de aubergine, maar je kunt deze natuurlijk ook vervangen door mozzarella, geitenkaas (als je minder lactose wilt gebruiken) of mozzarella en je kunt hem natuurlijk ook gewoon helemaal weglaten.

Ik gebruik voor mijn lasagne graag verse rozemarijn, tijm en basilicum. Deze kruiden combineren qua smaak uitstekend met de meeste groenten die je doorgaans in lasagne doet.

Lasagne met aubergine, kastanjechampignons en blauwe kaas

Een zachte lasagne van volkoren speltmeel met aubergine, kastanjechampignons en blauwe kaas!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 3/4 fles passata di pomoro of tomatensaus
  • 9 lasagnebladen liefst van speltmeel
  • 2 handjes blauwe kaas
  • kokosolie ontgeurd
  • verse kruiden bijv. rozemarijn, tijm en basilicum
  • ui of knoflook
  • Himalaya zout

Instructies
 

  • Doe een beetje kokosolie in de pan. Voeg eventueel verse rozemarijn en fijn gesneden ui of knoflook toe. Even laten fruiten.
  • Snijd de aubergine en champignons in kleine blokjes en doe in de pan. Strooi er wat zout op.
  • Laat de aubergine en champignons een minuut of 10-15 bakken tot ze zacht zijn.
  • Voeg 3/4 van de tomatensaus toe (dus ongeveer een halve fles). Voeg nog wat zout toe en laten even 5-10 minuten indikken.
  • Vet een vierkante bakschaal in met wat kokosolie.
  • Doe lasagnebladen in de schaal. Soms moet je er een stukje van afbreken om ze te laten passen. Begin altijd eerst met een laag lasagnebladen.
  • Doe daar een laag saus op, met een handje blauwe kaas, dan weer een laag lasagnebladen en dan weer een laag saus met een handje blauwe kaas.
  • Eindig met een laag lasagnebladen en giet daar nog een dikke laag tomatensaus op, en rasp er flink wat kaas op.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept