Deze heerlijke lasagne van spelt met aubergine en kastanjechampignons is gemakkelijk verteerbaar en echt om te smullen!
Je hebt bij de biowinkel ook lasagne van volkoren tarwe, maar deze lasagne van volkoren spelt hebben de zachte bite van geraffineerde tarwe. De tarwelasagne zijn zelfs na 35 minuten in de oven nog een beetje hard. De speltlasagne is daarentegen lekker zacht en voor veel mensen ook nog eens gemakkelijker verteerbaar dan de tarwelasagne.
Ik maak graag lasagne met kastanjechampignons omdat ze een heerlijke smaak hebben, lekker zacht worden in de oven en goed combineren met allerlei groenten, zoals de aubergine die ik hier heb gebruikt.
Deze Hollandse blauwe kaas van koemelk is echt een lekkere toevoeging en combineert uitstekend met de champignons en de aubergine, maar je kunt deze natuurlijk ook vervangen door mozzarella, geitenkaas (als je minder lactose wilt gebruiken) of mozzarella en je kunt hem natuurlijk ook gewoon helemaal weglaten.
Ik gebruik voor mijn lasagne graag verse rozemarijn, tijm en basilicum. Deze kruiden combineren qua smaak uitstekend met de meeste groenten die je doorgaans in lasagne doet.
Lasagne met aubergine, kastanjechampignons en blauwe kaas
Een zachte lasagne van volkoren speltmeel met aubergine, kastanjechampignons en blauwe kaas!