Snelle en heerlijke boekweitnoedels met tofu en groenten
Boekweitnoedels met groenten en tofu
Dit is echt een verrukkelijk en ook nog eens snel recept. Je maakt dit echt in een kwartiertje klaar en het is dan ook ideaal voor een snelle lunch of avondmaaltijd.
Ik heb in dit recept boekweitnoedels met zoete aardappel gebruikt. Die kun je bij de meeste biowinkels wel vinden. Andere boekweitnoedels kunnen natuurlijk ook. In plaats van courgette kun je denk ik ook heel goed bijvoorbeeld avocado gebruiken.
“Strong” Tamari kun je ook bij de meeste biowinkels of toko’s wel vinden. Je moet er wel van houden, maar ik vind het zelf echt heerlijk.
Boekweitpasta met groenten en tofu
Glutenvrije pasta van boekweit met courgette, gedroogde tomaat en tofu in tamari
Snijd de courgette en tofu in blokjes en de gedroogde tomaten in stukjes. Bak deze in olijfolie. Ik heb ze in een aparte koekenpan gebakken zodat ik de tofu lekker krokant kreeg en de courgette en tomaat zacht, maar samen bakken kan ook.
Doe wat zout in de pan en kook de boekweitpasta in een paar minuten gaar.
Voeg ondertussen de groenten bij de tofu in de koekenpan. Giet de boekweitnoedels af en doe deze ook in de pan. Blus het geheel af met ong. 3 el sterke tamari en mix alles met een spatel. De pan mag best zo heet zijn dat de tamari sist en verdampt als je deze toevoegt.