Een knalrood hart voor je geliefde

Love is in the air...and preferably also in the stomach!

Als je je geliefde eens goed wilt verrassen op Valentijnsdag is deze hartvormige cake echt een aanrader. Ik heb speciaal voor deze taart een prachtige bakvorm in hartvorm gekocht, met een gat in de onderkant en een plaatje erop zodat je de taart makkelijk na het bereiden naar boven kunt drukken.

Ik kan je vertellen dat deze taart echt een succes was!

Een knalrood hart voor je geliefde

Een hartentaart met rood fruit om je geliefde te verrassen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

Bodem

  • 6 medjoul dadels
  • 200 gram noten, zaden of pitten bijv. amandelen, pompoenpitten, pinda's

Vulling

  • 400 gram rood fruit mag bevroren zijn
  • 250 ml plantaardige melk bijv. sojamelk
  • 10 el xylitol of 10 medjoul dadels
  • 3 gram agar-agar

Instructies
 

Bodem

  • Blend of mix de noten, zaden en pitten en dadels voor de bodem samen tot een plakkerige kneedbare massa.
  • Druk je "deeg" op de bodem van een hartvormige bakvorm vast. Natuurlijk kun je ook een andere bakvorm gebruiken als je geen hart tot je beschikking hebt.

Vulling

  • Als je bevroren fruit gebruikt, laat dit dan eerst enigszins ontdooien. Blend het vervolgens met de xylitol (of dadels) en de sojamelk tot een egale, rood-roze massa. Even proeven en eventueel wat xylitol (of dadels) toevoegen. Ik houd altijd wat rood fruit apart voor later.
  • Breng het geheel nu op een laag vuur aan de kook. Als het kookt, doe dan de agar erbij en spatel deze door het mengsel heen. Laat nog ongeveer 2 minuten doorkoken met de agar, maar beslist niet langer!
  • Giet het mengsel nu direct vanuit de pan op de bodem in je bakvorm. Strooi eventueel het rode fruit erdoor dat je apart hebt gehouden.
  • Zet je bakvorm in de koelkast en laat nog minimaal 2-3 uur opstijven. Smullen maar! <3

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept