Raw chocoladetaart in hartvorm

Een eenvoudige en liefdevolle chocoladetaart voor je geliefde!

Soms wil je je geliefde nou eenmaal even verrassen met iets lekkers waarmee laat zien hoeveel je van hem of haar houdt! Dus wat is er beter dan deze heerlijke en gezonde chocoladetaart in hartvorm?

rawchocolateheartcakeDeze taart is echt doodeenvoudig om te maken. De chocoladelaag van de taart bestaat uit maar twee basisingrediënten, namelijk cashewnoten en dadels, waaraan je wat cacaopoeder toevoegt, en wat plantaardige om alles wat beter te laten blenden.

Ik heb pinda’s gebruikt voor zowel de bodem als de topping zodat de smaak daarvan overeenkwam, maar je kunt ook gerust andere noten gebruiken of zelfs de kokosvlokken vervangen door bessen of fruit. Met de pinda’s heb ik nog meer hartjes gemaakt op de taart zoals je hieronder kunt zien:

Helaas moet je het hart wel breken om hem te kunnen opeten
Helaas moet je het hart wel breken om hem te kunnen opeten

<3 Liefde gaat uiteindelijk toch gewoon door de maag! (en dat geldt voor mannen en voor vrouwen!) <3

Raw chocoladetaart in hartvorm

Een makkelijke en verrukkelijke raw chocoladetaart in hartvorm om je geliefde mee te verrassen - of jezelf natuurlijk!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang nagerecht, tussendoortje
Porties 16

Ingrediënten
  

Basis

 • 200 gram noten en gedroogd fruit ik heb pinda's, amandelen, pompoenpitjes en rozijnen gebruikt

Taart

 • 300 gram cashewnoten tenminste 2 uur geweekt in water
 • 200 gram medjoul dadels 4-5 geweekt in water
 • 4 el cacao
 • scheutje plantaardige melk om het blenden wat makkelijker te maken

Topping

 • kokosvlokken
 • pinda's

Instructies
 

Basis

 • Gebruik voor de basis ongeveer 200 gram gemixte noten, zaden en vruchten (zoals walnoten, pecannoten, pinda's, amandelen, pompoenpitjes, hennepzaad, gedroogde vijgen, rozijnen of dadels) en blend of mix deze op hoge snelheid tot je een plakkerig soort deeg krijgt. Als het niet plakkerig genoeg is, kun je wat gedroogd fruit toevoegen.
 • Druk het deeg vast in je bakvorm tot een gelijkmatige bodem. Ik heb zelf een hartvormige bakvorm gebruikt die zo gemaakt is dat je de cake er na het bereiden via een gat en een plaatje erop in de bodem eruit kan tillen. Mocht je niet zo'n handige bakvorm hebben, dan raad ik je aan wat bakpapier in je bakvorm te doen, zodat je de taart er na het bereiden makkelijk uit kan trekken of schuiven. Press the base into your spring form. I used a heart-shaped spring form which allows you to lift the cake from the bottom up through a hole. If you don't have such a spring form I would advise lining your spring form with baking paper which you can pull out once the cake is finished.

Chocoladelaag

 • Laat je cashews minimaal 2 uur weken voor je ze blendt, de dadels 4-5 minuten. Als het weken klaar is, gooi dan het water weg (of drink het op ;)) en droog alles enigszins af.
 • Blend eerst de cashewnoten in een blender of mixer totdat ze zacht en goed gemixt zijn. Voeg dan tijdens het blenden de dadels en cacao toe. Voeg tijdens het blenden een klein beetje plantaardige melk (of eventueel water) toe om het blenden wat gemakkelijker te maken en het eindresultaat wat smeuïger. Stop pas met blenden als je een dikke, gladde en niet te vloeibare massa hebt.
 • Giet of drappeer je chocolademassa over de bodem.

Topping

 • Maak je cake helemaal af door kokosvlokken en pinda's bovenop te strooien in een mooi patroon (het liefst natuurlijk ook een hartje!).
 • Laat het geheel even een nacht opstijven in de koelkast of 2 uur in de vriezer.
Trefwoord hartvorm, romantisch

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept