Een heerlijke frisse taart met avocado, citroen en kiwi!
Ik heb bijna altijd avocado in huis! Avocado is romig, lekker en zit vol met gezonde onverzadigde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Bovendien is avocado een geweldig ingrediënt in smoothies, suikervrije raw cakes en salades. Maar je kunt avocado zelfs als vegan boter gebruiken of als crème voor een zacht huidje!
Een glutenvrije en vegan raw avocadotaart
Dit recept is gebaseerd op dit recept van Weganon, een geweldige Poolse kookblog! Kijk ook even naar zijn fantastische foto’s. Zelfs als je geen Pools spreekt, moet je even een kijkje nemen. Ik heb dit recept iets aangepast door de agave- en ahornsiroop eruit te halen zodat de avocadolaag echt suikervrij wordt.
Zelfs zonder de siroop heeft de raw avocadotaart met citroen en kiwi een aangename, licht zoete smaak. Dit is waarschijnlijk te danken aan de combinatie van de kokosmelk, citroen en avocado
De cake is van nature glutenvrij, veganistisch en bevat natuurlijk geen toegevoegde suikers! Uiteraard zit er in sommige van de ingrediënten van nature wel fruitsuiker.
Een suikervrije avocadotaart met kiwi of ander fruit
De cake is niet alleen heerlijk en gezond maar ook erg aangenaam om te zien. Een aantal mensen hebben me geholpen om de taart op te eten en ik kan je verzekeren dat hij erg in de smaak viel. Eén vriendin zei zelfs dat ze nooit meer suiker zou eten en een andere zei dat ze mijn 1-week-zonder-suiker-detox wilde uitproberen.
Een punt rauwe avocadotaart met kiwi
Ik heb kiwi gebruikt op deze suikervrije raw avocadotaart en wat kokosvlokken. Je kunt ook prima ander fruit gebruiken dat je thuis hebt liggen, zoals frambozen, aardbeien, bosbessen, ananas of peer. Kiwi past qua kleur en smaak natuurlijk wel perfect bij deze taart!
Raw avocadotaart met citroen en kiwi
Glutenvrije en vegan avocadotaart met citroen en kiwi
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender of mixer en mix totdat je een kleverige, zachte massa krijgt die gemakkelijk zijn vorm behoudt bij het kneden. Anders moet je nog wat meer dadels toevoegen.
Leg bakpapier in een taartvorm van 22cm en druk het "deeg" voor de bodem uit op het bakpapier totdat je een mooi verdeelde egale bodem krijgt.
Avocadolaag
Doe het vruchtvlees van de avocado, de kokosolie, het stijve deel van de kokosmelk, het citroensap en de citroenschil in een blender en mix alles tot je een romige gladde massa hebt.
Giet je mengsel op de bodem.
Doe de cake 1 uur in de vriezer. De avocadolaag zou dan hard moeten zijn.
Versier je avocadotaart met kiwi of ander fruit en kokosrasp.