De unieke smaak van kastanje, cacao, pinda's en amandelen
Ik heb een tijd geleden een hartvormige bakvorm gekocht omdat je daar gewoon hele charmant hartvormige baksels mee kunt maken. 😉
Ik kan het iedereen van harte aanbevelen een mooie hartvorm te kopen, aangezien het nou eenmaal veel leuker is om een spannende vorm mee te geven aan je taart dan om de standaard ronde taart te maken.
Een heerlijke suikervrije kastanjetaart met chocolade
Om mijn gemis nog extra tot uitdrukking te laten komen en ook om mijn verdriet enigszins weg te eten heb ik in deze taart al mijn favoriete gezonde ingrediënten gebruikt: kastanjemeel, cacao, pindakaas, amandelmeel, amandelen, amandelmelk, kokosolie, xylitol en dadels. Al deze ingrediënten zijn goed voor de gezondheid, zitten boordevol voedingsstoffen en zijn ook nog eens erg lekker.
Uiteraard zitten er in deze kastanje-chocoladetaart geen toegevoegde suikers. De zoetmiddelen zijn xylitol en dadels, maar je kunt ook minder dadels toevoegen als je de bodem minder zoet wilt hebben. Als je liever geen xylitol gebruikt, kun je ook een van mijn andere favoriete suikervervangers gebruiken.
Vegan taart met gezonde ingrediënten
Deze kastanje-chocoladetaart is helemaal veganistisch! Dankzij de amandelmelk en de kokosolie is hij bovendien toch hartstikke romig. De smaken van de kastanje, cacao, amandelen en pindakaas zijn bovendien een perfecte combinatie! De chocoladetaart is daardoor heerlijk vol van smaak.
De taart vult behoorlijk maar je wordt er natuurlijk veel minder snel dik van dan van een traditionele taart met witmeel, suiker en eieren! Daarom kun je verantwoord genieten van deze taart zonder toegevoegde suikers.
Kastanje-chocoladetaart
Een gezonde chocoladetaart met de warme smaak van kastanje
Meng de dadels en het kastanjemeel in een blender tot een kleverige massa en druk vast op de bodem van je bakvorm.
Chocoladelaag
Maal de amandelen in een mixer tot middelgrote stukjes en leg ze even apart.
Smelt de kokosolie en blend deze dan vervolgens met de overige ingrediënten tot een gladde massa. Voeg aan het eind de amandelen toe en verdeel deze over je mengsel.
Eventueel naar smaak ingrediënten toevoegen. Dan het mengsel over je bodem gieten/deponeren.
Kastanje-amandellaag
Meng het kastanjemeel in een kopje of in een mixer/blender met de amandelmelk en xylitol. Verhit deze dan en voeg op het kookpunt de agar-agar toe. Blijf twee minuten verhitten op gematigd vuur terwijl je goed roert.
De laag vervolgens op de andere laagjes gieten en een uurtje in de koelkast laten opstijven.
Ik heb hem voor mijn vriendin gemaakt. Ze vond het erg geslaagd!