Kastanje-chocoladetaart

De unieke smaak van kastanje, cacao, pinda's en amandelen

Ik heb een tijd geleden een hartvormige bakvorm gekocht omdat je daar gewoon hele charmant hartvormige baksels mee kunt maken. 😉

Ik kan het iedereen van harte aanbevelen een mooie hartvorm te kopen, aangezien het nou eenmaal veel leuker is om een spannende vorm mee te geven aan je taart dan om de standaard ronde taart te maken.

Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje

Een heerlijke suikervrije kastanjetaart met chocolade

Om mijn gemis nog extra tot uitdrukking te laten komen en ook om mijn verdriet enigszins weg te eten heb ik in deze taart al mijn favoriete gezonde ingrediënten gebruikt: kastanjemeel, cacao, pindakaas, amandelmeel, amandelen, amandelmelk, kokosolie, xylitol en dadels. Al deze ingrediënten zijn goed voor de gezondheid, zitten boordevol voedingsstoffen en zijn ook nog eens erg lekker.

Uiteraard zitten er in deze kastanje-chocoladetaart geen toegevoegde suikers. De zoetmiddelen zijn xylitol en dadels, maar je kunt ook minder dadels toevoegen als je de bodem minder zoet wilt hebben. Als je liever geen xylitol gebruikt, kun je ook een van mijn andere favoriete suikervervangers gebruiken.

Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje

Vegan taart met gezonde ingrediënten

Deze kastanje-chocoladetaart is helemaal veganistisch! Dankzij de amandelmelk en de kokosolie is hij bovendien toch hartstikke romig. De smaken van de kastanje, cacao, amandelen en pindakaas zijn bovendien een perfecte combinatie! De chocoladetaart is daardoor heerlijk vol van smaak.

De taart vult behoorlijk maar je wordt er natuurlijk veel minder snel dik van dan van een traditionele taart met witmeel, suiker en eieren! Daarom kun je verantwoord genieten van deze taart zonder toegevoegde suikers.

Kastanje-chocoladetaartje

Kastanje-chocoladetaart

Een gezonde chocoladetaart met de warme smaak van kastanje
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang nagerecht, tussendoortje
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Bodem

  • 5 dikke medjoul dadels
  • 50 gram kastanjemeel

Chocoladelaag

  • 3 el cacao
  • 1 handje amandelen
  • 3 el kokosolie ontgeurd
  • 50 gram amandelmeel
  • 3 el pindakaas van 100% pinda's
  • 5 el xylitol

Kastanje-amandellaag

  • 40 gram kastanjemeel
  • 1 scheutje amandelmelk
  • 1 el xylitol
  • 3 gram agar-agar

Instructies
 

Bodem

  • Meng de dadels en het kastanjemeel in een blender tot een kleverige massa en druk vast op de bodem van je bakvorm.

Chocoladelaag

  • Maal de amandelen in een mixer tot middelgrote stukjes en leg ze even apart.
  • Smelt de kokosolie en blend deze dan vervolgens met de overige ingrediënten tot een gladde massa. Voeg aan het eind de amandelen toe en verdeel deze over je mengsel.
  • Eventueel naar smaak ingrediënten toevoegen. Dan het mengsel over je bodem gieten/deponeren.

Kastanje-amandellaag

  • Meng het kastanjemeel in een kopje of in een mixer/blender met de amandelmelk en xylitol. Verhit deze dan en voeg op het kookpunt de agar-agar toe. Blijf twee minuten verhitten op gematigd vuur terwijl je goed roert.
  • De laag vervolgens op de andere laagjes gieten en een uurtje in de koelkast laten opstijven.
Trefwoord chocolade, kastanje

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

1 reactie

Eén gedachte over “Kastanje-chocoladetaart”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept