Carob-pindakaas-bananentaart

Een gezond en verrukkelijk minitaartje
Carob-pindakaas-bananentaart
Carob-pindakaas-bananentaart

Yummmmmie! Deze is voor de echte liefhebbers. Veganistisch, raw, en gezoet met xylitol en twee dadels. Eventueel kun je de dadels ook vervangen door een handje rozijnen.

Het is bovendien een minitaartje! Ik maak graag minitaartjes omdat ik dan: a) niet zoveel kwijt ben aan ingrediënten b) elke dag wat anders kan maken en c) vermijd dat ik er uiteindelijk veel te veel van eet. Als je een grotere versie wilt maken, kun je uiteraard de hoeveelheden gewoon aanpassen.

Oh ja, en natuurlijk kun je de carob ook gewoon door cacao vervangen. Ik gebruik carob omdat ik van cacao soms last van mijn maag krijg en het ook gewoon erg lekker vind!

Carob-pindakaas-bananentaart
Carob-pindakaas-bananentaart
Carob-pindakaas-bananentaart
Carob-pindakaas-bananentaart
Recept Afdrukken
Carob-pindakaas-bananentaart met xylitol
Porties Prep Tijd
4 30 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
4 30 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Carob-pindakaas-bananentaart
Carob-pindakaas-bananentaart
Recept Afdrukken
Carob-pindakaas-bananentaart met xylitol
Porties Prep Tijd
4 30 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
4 30 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Ingrediënten
Bodem
Caroblaag
Bananenlaag
Fudgelaag
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Bereid een kleine bakvorm of schaal voor met bakpapier erin.
  2. Mix de ingrediënten zodat er een kleverig, makkelijk vormbaar soort "deeg" ontstaat.
  3. Druk dit deeg in de bakvorm tot een platte bodem.
Caroblaag
  1. Laat de kokosolie smelten op een laag vuur.
  2. Mix de cashewnoten en de kokosolie in een blender of mixer tot er een egale, gladde mix ontstaat.
  3. Voeg nu de overige ingrediënten toe en maal tot er een glad mengsel ontstaat. Eventueel wat pindakaas of kokosolie toevoegen in het geval het niet goed mengt of de consistentie niet vloeibaar genoeg is.
  4. Giet het mengsel nu op de bodem en zorg dat alles gelijk verdeeld wordt.
Bananenlaag
  1. Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de caroblaag.
Fudgelaag
  1. Meng de xylitol, carob en pindakaas in een pannetje terwijl je op laag vuur door het mengsel roert.
  2. Spatel het mengsel vervolgens op de bananenlaag.
  3. Alles even goed laten opstijven in de koelkast (uurtje of 4) of vriezer (uurtje of anderhalf, 2)
(Visited 389 times, 1 visits today)

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

2 reacties

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JonathanDanielle Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Danielle
Gast
Danielle

Je gebruikt xylitol, maar dat is toch ook een zoetstof? Kan je daarvoor ook honing in de plaats nemen?