Groene smoothie met spinazie en snijbiet

Groen genot voor een optimale gezondheid!

Een gezonde groene smoothie is een prima idee op een warme dag, na een workout of gewoon als ontbijt of tussendoortje. Zelf drink ik een aantal keer per week een lekkere smoothie. Soms neem ik een ontbijtsmoothie, maar meestal drink ik er een in de middag of na het sporten. Eventueel kun je ook nog even wat extra proteïnepoeder in je smoothie doen.

Groene smoothie met spinazie en snijbiet
Groene smoothie met spinazie en snijbiet

Een groene smoothie vol vitaminen en mineralen

Deze gezonde smoothie zit vol met voedingsstoffen. Spinazie bevat misschien niet zoveel ijzer als men ooit dacht, maar is toch een goede bron van bijvoorbeeld caroteen, vitamine E en antioxidanten. In deze smoothie heb ik verder snijbiet gebruikt. Snijbieten zijn die kleurrijke stengels met groen blad die je soms bij de supermarkt vindt. Vooral in het voorjaar is snijbiet vaak verkrijgbaar.

Een ander ingrediënt in deze gezonde smoothie is henneppoeder. Hier zitten veel goede vetten en proteïne in. Dit is dus ook een ideale smoothie voor na het sporten!

Natuurlijke smoothie zonder toegevoegde suikers

Uiteraard is dit een suikervrije smoothie. Er zitten wel natuurlijke suikers in van de bananen. Zelf vind ik dit geen probleem. Als je nou insulineresistent bent of diabetes hebt, laat de banaan dan weg en voeg een zoetmiddel zoals stevia toe zodat je bloedsuiker lekker laag blijft.

Als je deze smoothie op een warme dag maakt, kun je bevroren spinazie of bevroren banaan toevoegen. Zo wordt je smoothie nog romiger en lekker koel. Als je genoeg bevroren ingrediënten toevoegt, wordt het misschien wel een (half) ijsje!

Groene smoothie met spinazie en snijbiet

Groene smoothie

Groene smoothie met snijbiet en spinazie
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 4 minuten
Gang drankjes, tussendoortje
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1/2 liter plantaardige melk
  • 1 handje spinazie
  • snijbiet een paar stengels
  • 1 1/2 banaan
  • 2 paranoten
  • 1 el henneppoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 tl kokosolie

Instructies
 

  • Alles in je blender doen en blenden totdat het lekker smooth is!
Trefwoord workout, zomer

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept