Hennep-ijs

Met cashewnoten, amandelmelk en hennepzaad!
Hennep-ijs
Hennep-ijs

Omdat het zonnetje eindelijk weer eens schijnt, hier een lekker ijsrecept! Dit ijs is met cashewnoten, amandelmelk en hennepzaadjes.

Hennepzaad is erg gezond. Het bevat namelijk veel proteïnen en gezonde vetzuren. Je kunt hennepzaad gepeld of ongepeld kopen. In het schaaltje schijnen ook veel gezonde stoffen te zitten en ik had toevallig ongepeld zaad in huis, daarom heb ik de ongepelde versie gebruikt. Je kunt ook gepeld hennepzaad nemen. Dan krijg je geen zwarte stukjes schaal in je ijs.

Ik raad aan dit voor de romigheid te maken met cashewnoten en amandelmelk, maar je kunt het ook met cashewmelk, of cashewnoten en water, of zelfs met kokosmelk of sojamelk maken! Gewoon creatief zijn met wat je in huis hebt!

Oh ja, je wordt hier overigens uiteraard niet stoned van!

Hennep-ijs

Hennep-ijs

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang nagerecht, tussendoortje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 0,6 liter amandelmelk of andere melk, of zelfs water
  • 70 gram cashewnoten paar uurtjes geweekt in de melk
  • 60 gram hennepzaad hier ongepeld, maar mag ook gepeld
  • 6 medjoul dadels
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Je hebt hier een goede blender en een ijsmachine voor nodig. Laat eerst de cashewnoten weken in de amandelmelk. Je kunt in plaats daarvan ook cashewmelk of alleen amandelmelk gebruiken.
  • Blend de hennepzaadjes fijn in je blender of mixer. Als je ongepelde hennepzaadjes gebruikt, krijg je kleine zwarte stukjes van het schaaltje in je ijs, wat een lekkere bite geeft en ook heel gezond schijnt te zijn.
  • Doe nu de cashewnoten en amandelmelk in je blender. Goed blenden tot een egale mix geworden is.
  • Voeg nu de ontpitte dadels één voor één toe terwijl je aan het blender of mixen bent. Blijf blenden totdat de dadels niet meer zichtbaar zijn.
  • Eventueel moet je wat melk of dadels toevoegen om het vloeibaarder of zoeter te maken.
  • Doe het geheel nu in je ijsmachine. Duurde bij mij ongeveer een half uurtje!
Trefwoord hennep, zomer

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

1 reactie

Eén gedachte over “Hennep-ijs”

  1. Hey Jonathan, lekkere recepten maak je! Ben erg benieuwd welke ijsmachine jij hebt en of hij zelfvriezend is. Wil er zelf 1 aanschaffen maar wacht nog op de gouden tip! 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept