
Dit heerlijke bananen-chocolade-ijs bestaat maar uit twee ingrediënten: bananen en cacao! Bananen worden als je ze mengt heerlijk romig en je ijs wordt dan ook echt lekker smeuïg. Als je bananen erg hard bevroren zijn en ze moeilijk mixen, kun je er voor het gemak wat sojamelk, sojayoghurt of kwak doorheen mengen.

Bananen-chocolade-ijs
Bananen-chocolade-ijs van maar twee ingrediënten.
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen in plakjes of stukjes gesneden
- 1 el kaneel en/of cacao
- sojamelk optioneel
Instructies
- Snijd de banaan in plakjes of stukjes en leg deze op een bord. Zet het bord minimaal 3 uur in de vriezer, totdat de banaan goed bevroren is.
- Doe de banaan in een mixer en mix ongeveer een minuut tot twee minuten. Voeg cacao naar smaak toe en eventueel een klein beetje sojamelk om het mixen wat te vergemakkelijken.
Dit is echt een goeie tip voor de zomer. Makkelijk en gezond 🙂