Ik eet ontzettend graag ijs, vooral natuurlijk in de zomer, maar sinds ik een suikervrij dieet heb is dat erg lastig geworden. Ik maak wel eens een uitzondering maar in werkelijkheid vind ik het meeste commerciële ijs nu ook gewoon te zoet smaken! Soms krijg ik zelfs maar de helft op. Veel commercieel ijs zit behalve met suiker trouwens vol met allerlei hulpstoffen en E-nummers die helemaal niet nodig zijn en mogelijk ook minder goed zijn voor de gezondheid.
Zelf ijs maken van bevroren fruit
Daarom maak ik het liefst ijs van bevroren fruit! Dit kan met bosbessen, frambozen, mango en ander fruit, maar mijn absolute favoriet is banaan. Banaan wordt gewoon zo romig als je het invriest en dan in de blender gooit. Je zult die toegevoegde suikers en room absoluut niet missen met dit heerlijke bananenijs.
IJs met twee ingrediënten: bananen en cacao
Dit heerlijke bananen-chocolade-ijs bestaat maar uit twee ingrediënten: bananen en cacao! Bananen worden als je ze mengt heerlijk romig en je ijs wordt dan ook echt lekker smeuïg. Als je bananen erg hard bevroren zijn en ze moeilijk mixen, kun je er voor het gemak wat melk, yoghurt of kwark doorheen mengen. Zelf doe ik er meestal een scheutje ongezoete sojamelk bij.
Snijd de banaan in plakjes of stukjes en leg deze op een bord. Zet het bord minimaal 3 uur in de vriezer, totdat de banaan goed bevroren is.
Doe de banaan in een mixer en mix ongeveer een minuut tot twee minuten. Voeg cacao naar smaak toe en eventueel een klein beetje sojamelk om het mixen wat te vergemakkelijken.
Dit is echt een goeie tip voor de zomer. Makkelijk en gezond 🙂