Een vakantiefoto op hout

Ik heb sinds kort een nieuwe woning. Na al het gereis van de afgelopen twee jaar ben ik heel blij weer een eigen plekje te hebben, maar ik wil wel graag de muren opfleuren met een paar leuke vakantiefoto’s die me herinneren aan mijn mooie tijd in al die landen waar ik ben geweest.

Nu kreeg ik recentelijk een mail dat ik een foto op hout mocht bestellen als ik mijn mening hierover zou geven op mijn blog. Eigenlijk kwam dit op een heel geschikt moment omdat ik net op zoek was naar iets moois voor aan de muur!

Eigenlijk had ik nog maar weinig gehoord over foto’s op hout. Het is natuurlijk al wel langer een interieurtrend om foto’s op andere materialen te laten drukken, maar geen van mijn vrienden heeft momenteel een foto op hout aan de muur.

Een geschikte foto uitzoeken

De beste vakantiefoto uitzoeken was nog een hele klus. Van de meer dan 15.000 foto’s die ik heb gemaakt op mijn afgelopen reizen, waren er een paar honderd die echt goed waren. Daaruit heb ik er 10 geselecteerd die in aanmerking kwamen en daaruit heb ik met pijn en moeite weer 1 foto geselecteerd die ik op hout wilde laten drukken.

Foto op vurenhout
Foto op vurenhout

Het bestelproces is erg makkelijk

Een foto op hout maken was dankzij de website gelukkig erg makkelijk. De foto uploaden en bestellen was erg eenvoudig, zeker in vergelijking met het uitkiezen van de foto! Eigenlijk was het in een paar seconden gebeurd. Op de website staat een handige tool waarmee je je foto in kunt zoomen of kunt roteren en waarmee je eventueel tekst kunt toevoegen. Aangezien ik zelf al uren in het bewerken van mijn foto’s heb gestoken, hoefde ik vrijwel niets meer te doen en kon ik meteen door met bestellen.

Verschillende keuzes voor materiaal en afwerking

Je krijgt op de website verschillende mogelijkheden voor het materiaal en de afwerking van je foto op hout. Zelf heb ik gekozen voor een foto op vurenhout voor binnen, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een foto voor buiten of op multiplex als je een klein budget hebt. Verder heb ik gekozen voor de whitewashbehandeling. Hoewel je hiervoor iets moet bijbetalen, maakt dit denk ik wel heel veel uit voor het uiteindelijke eindresultaat, tenminste als je de diverse foto’s bekijkt die op de website staan.

Foto op vurenhout
Foto op vurenhout

Het eindresultaat

Ik ben erg blij met het eindresultaat. Ik heb wel zelf een inschattingsfout gemaakt in het gebruiken van een foto van 15 megapixel om een foto op hout te maken van 60×80 cm. Als ik het snel bereken kom je dan op een resolutie van iets meer dan 60 pixels per cm terwijl het dubbele nodig schijnt te zijn voor een haarscherpe afdruk. Zorg er dus wel voor dat je, zeker bij de grotere formaten, echt een foto neemt met genoeg pixels!

Toch vind ik het resultaat erg bevredigend. Het hout is mooi, de print zit er echt prachtig op. Ik ben erg onder de indruk van de techniek en denk wel dat ik in de toekomst vaker foto’s op hout ga laten drukken. Door de diverse balken waaruit de foto op hout bestaat krijgt het een speelse of luchtige indruk, eigenlijk stukken leuker dan weer de zoveelste gewone foto aan de muur. In elk geval is het erg leuk als afwisseling en ook een heel leuk cadeautje.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *