Eindelijk in huis: een wereldkaart!

Een nieuwe trend voor aan de muur

Na al mijn reizen van de afgelopen maanden kijk ik ernaar uit om weer wat tijd in en om het huis te besteden en even helemaal tot rust te komen. Toch heeft het reizen me ook veel nieuwe inspiratie gegeven voor andere reizen naar onontdekte bestemmingen zoals Mongolië of IJsland, en zijn er ook nog zoveel plekken waar ik nog een keer naar terug wil, zoals Indonesië of Iran.

Ik dacht dat het zo onderhand wel eens tijd werd voor een mooie wereldkaart aan de muur. Zo kan ik mijn vrienden nog beter laten zien waar ik allemaal geweest ben, en het maakt het dromen over nieuwe reizen ook een stuk realistischer als je op de kaart kunt visualiseren waar je allemaal naartoe wilt.

Nieuwe interieurtrend

De wereldkaart is een trend die je de laatste tijd veel voorbij ziet komen op onder meer Instagram. Veel mensen hebben er tegenwoordig een aan de muur. Het leuke is dat wereldkaarten er zijn in allerlei soorten en maten en van talloze verschillende materialen. Je kunt online gemakkelijk een wereldkaart vinden voor de stijl van jouw interieur. De wereldkaart als wanddecoratie is tegenwoordig helemaal hip en is bovendien ook nog eens praktisch hartstikke nuttig, dus kon ik ook niet achterblijven.

Stof zwart vintage wereldkaart interieur canvas
Stof zwart vintage wereldkaart interieur canvas

Unieke wereldkaarten

Als je eenmaal besloten hebt dat je graag een wereldkaart aan de muur wilt, moet je nog wel even een keuze maken tussen de talloze beschikbare ontwerpen. Ik weet nog dat ik zelf als kind uren in de weer kon zijn met een wereldkaart en dat ik eindeloos keek naar alle kleurtjes en de namen en vormen van landen. Een wereldkaart voor kinderen is dus een erg leuk en leerzaam idee voor de kleintjes! Veel wereldkaarten, zoals die van Wereldkaarten.nl, zien er erg vrolijk uit en zijn dus voor kinderen een ideale manier om meer over de wereld te leren. De diverse leuke plaatjes op de wereldkaarten trekken meteen de aandacht van de kleintjes. Als je dus op zoek bent naar een leuke wanddecoratie voor de kinderkamer dan is een wereldkaart met ontwerp voor kinderen dus een ideaal idee, en bovendien is het ook nog eens uitermate leerzaam.

Kies zelf je favoriete materiaal

Het leuke is dat wereldkaarten beschikbaar zijn op talloze verschillende materialen. Je kunt dus zelf je lievelingsmateriaal kiezen! Kies bijvoorbeeld voor canvas, hout, poster papier, glas of aluminium. Elk materiaal heeft natuurlijk zijn eigen karakter. Hout is ideaal als je huis een landelijke uitstraling heeft, glas past wellicht meer bij een modern en strak interieur. Een wereldkaart op aluminium is juist uitermate stijlvol en industrieel. Je kunt dus zelf het materiaal kiezen dat past bij jouw interieur zodat je wereldkaart optimaal tot zijn recht komt. Zelf heb ik een wereldkaart gekozen met een rustige print: zwart met tekst. Eigenlijk past deze kaart overal bij en zwart op wit is lekker duidelijk.

Stof zwart vintage wereldkaart op canvas
Stof zwart vintage wereldkaart op canvas

Ik hoor graag wat jij van mijn wereldkaart vindt. Ben je ook fan van deze interieurtrend?

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *