Mango-frambozenijs

Een supergemakkelijk ijsje van twee ingrediënten!

IJs van mango en framboos uit de Optimum G2.1 Platinum blender

Van de mensen van Froothie mocht ik de nieuwe Optimum G2.1 Platinum Series blender een maand lang uitproberen. Ik ben al de trotse bezitter van een van Froothies andere blenders, de Optimum 9400, maar de nieuwe Optimum G2.1 Platinum series blender is nóg krachter en heeft een elektronisch display met voorkeursprogramma’s en de mogelijkheid om je blender voor een bepaalde tijd op een bepaalde snelheid te zetten.

Ik ga later nog een uitgebreide review van de Optimum G2.1 Platinum Series plaatsen, maar post de komende tijd alvast een aantal van de recepten die ik met de nieuwe blender van Froothie gemaakt heb.

Bevroren mango en frambozen in Froothies Optimum G2.1 Platinum series blender
Bevroren mango en frambozen in Froothies Optimum G2.1 Platinum series blender

Gemakkelijk en gezond ijs uit de blender

Het eerste recept, het mango-frambozenijs, is nu al een van mijn favorieten. Waarom?

 • Het heeft maar twee ingrediënten, mango en framboos. Het bevat dus geen toegevoegde suiker en is op de natuurlijke fruitsuikers na suikervrij!
 • Het is extreem makkelijk en snel te bereiden (ja ik ben ook wel eens lui)
 • De natuurlijke zoetheid en romigheid van de mango is een ontzettend goede combinatie met de bijzonder smaak en schitterende kleuren van de frambozen
 • Je krijgt dus gewoon een gemakkelijk klaar te maken, smakelijk, prachtig en verfrissend ijsje dat ook nog eens indruk zal maken op je gasten
Mango-frambozenijs met stukjes mango en framboos
Mango-frambozenijs met stukjes mango en framboos

Maak je mango-frambozenijs eenvoudig klaar met de Optimum

Hoe maak je het ijsje klaar? Het hangt een beetje van de ingrediënten af die je gaat gebruiken. Het voorkeursmenu van de Optimum G2.1 Platinum series blender heeft een sorbetfunctie, en dat is uiteraard de gemakkelijkste optie. Je moet dan wel echt iets vloeibaars toevoegen, zoals wat plantaardige melk of yoghurt of citroensap, of een tijdje wachten tot je fruit genoeg gesmolten is om het te kunnen blenden. Je kunt dan ook beter wat meer fruit toevoegen, dat vergemakkelijkt het blenden.

Mango-frambozenijs op bord
Mango-frambozenijs op bord

Aangezien ik graag ijs wilde maken van alleen mango en frambozen, heb ik de volgende methode gebruikt:

 • Doe het bevroren fruit in je blender, sluit de blender af met het deksel (belangrijk! ;)), en wacht een paar minuten tot het fruit wat zachter is geworden. Druk dan een aantal keren op pulse tot je fruit tot kleine stukjes vermalen is.
Mango-frambozenijs in de blender
Mango-frambozenijs in de blender
 • Gebruik je tamper of spatel om het ijs van de zijkanten naar beneden te duwen en blend vervolgens op een lagere snelheid, 1 of 2, om glad en zacht ijs te krijgen. Soms moet je misschien stoppen met blenden om het ijs even naar beneden te drukken met je spatel, zeker als het nog een beetje hard is.
Bakje mango-frambozenijs met stukjes fruit op bord
Bakje mango-frambozenijs met stukjes fruit op bord
Close-up van bakje mango-frambozenijs met stukjes fruit

Mango-frambozenijs

IJs van twee ingrediënten zonder toegevoegde suikers
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang nagerecht, tussendoortje
Porties 10 mensen

Ingrediënten
  

 • 250 gram mango ingevroren, in blokjes
 • 250 gram frambozen ingevroren
 • plantaardige melk optioneel

Instructies
 

 • Als je een sorbetfunctie op je blender hebt zitten, zou ik wel wat plantaardige melk of yoghurt toevoegen, dan vervolgens op "sorbet" drukken. Als je de versie met twee ingrediënten maakt of geen sorbetfunctie hebt, doe dan de bevroren vruchten in je blender, eventueel kun je als nog natuurlijk wat melk of yoghurt toevoegen, dan wordt het ijs nog romiger en het blenden nog makkelijker.
 • Wacht een paar minuten tot je fruit ietsje opgewarmd is en druk vervolgens een aantal keer op pulse, zodat je bevroren fruit tot kleine stukjes vermalen wordt, zoals je op de foto in de post ziet.
 • Schraap nu met je tamper of met een spatel het fruit naar beneden vanaf de randen en roer door elkaar.
 • Wacht nog een minuutje of twee, en blend dan op een lage snelheid, 1 of 2. Het hangt een beetje af van de temperatuur van je fruit en van de hoeveelheid fruit (hoe meer hoe makkelijker) of je misschien soms af en toe moet pauzeren om het fruit met je spatel of tamper naar beneden te drukken.
 • Na een tijdje moet je fruit inmiddels zacht genoeg zijn om tot glad en zacht ijs te blenden. Wacht anders nog even en blijf naar beneden schrapen en duwen met je spatel of tamper tot je glad ijs hebt.
 • Serveer het ijs ijskoud, je kunt je ijsje versieren met wat stukjes mango of frambozen.
Trefwoord gemakkelijk, zomer

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

1 reactie

Eén gedachte over “Mango-frambozenijs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept