Een suikervrij dieet volgen: beginnen met eten zonder suiker

Schaad je gezondheid niet een dag langer en begin vandaag nog met suikervrij te eten! Suiker eten is een van de schadelijkste dingen die je voor je lichaam kunt doen. Het maakt je niet alleen dik, maar het beschadigt je cellen, verhoogt je kansen op kanker, hart- en vaatziekten en Alzheimer, en kan leiden tot suikerziekte.

Ik ben zeker dat je als je stopt met suiker gewicht zal verliezen, meer energie zult hebben, je beter zult voelen en je gezondheid zult verbeteren. Sinds ik jaren geleden begon met een suikervrij dieet, kan ik enorme hoeveelheden gezond eten eten zonder ook maar een kilo aan te komen. Ik heb geen suikerdipjes meer, ben sneller met hardlopen en fietsen en ben echt vrijwel nooit meer ziek.

Hoe begin je suikervrij te eten?

Lees erover wat het precies inhoudt om suikervrij te eten

Veel mensen vragen me wat het precies inhoudt om suikervrij te eten. Het is goed om te weten wat een suikervrij dieet precies betekent. Zo krijg je een beter idee van hoeveel suiker je momenteel eet en welke producten betere alternatieven zouden vormen. Het is belangrijk om helder te hebben wat je wel kunt eten tijdens een suikervrij dieet, wat je met mate moet eten en wat je niet kunt eten als je suikervrij eet. Voedselproducten verbergen suiker onder talloze schuilnamen op de etiketten van hun producten. Ook kun je je verdiepen in de beste suikervervangers die je zeker in het begin kunnen helpen om af te kicken.

Daag je zelf uit: een suikerdetox van een week

Een goede manier om een suikervrij dieet te beginnen en iets gezonds voor jezelf te doen is om een week zonder suiker te eten. Tijdens deze suikerdetox krijg je meer inzicht in hoeveel suiker er eigenlijk in veel producten van de supermarkt zit. Je leert je eigen lichaam beter kennen en wordt je bovendien bewust van je eigen afhankelijkheid van suiker.

Aan het einde van je week zonder suiker, zul je waarschijnlijk merken dat je wat gewicht kwijt bent, dat je meer energie hebt en dat je smaak is veranderd: snoep en zoetigheden zijn plotseling echt vies zoet.

Een suikerdetox van een week is ook een uitstekende manier om voorgoed minder suiker te gaan eten. De meeste mensen die een week lang suikervrij eten kunnen voor hun gevoel na die week al niet meer terug naar hun oude eetpatroon.

Gooi alle rommel in de prullenbak en ga naar de winkel!

Als je op een suikervrij dieet gaat of een suikerdetox doet, is het belangrijk om alle snoep en zoetigheid weg te gooien en gezonde producten in te slaan. Ik ben geen voorstander van het weggooien van eten, maar bedenk dat producten met veel suiker in principe geen voeding zijn, omdat ze het lichaam in feite niet voeden maar schaden. Ik denk dan ook dat je je niet schuldig hoeft te voelen als je al je snoepgoed in de prullenbak gooit. Geef ze in elk geval niet cadeau aan anderen!

Zorg ervoor dat je even dit boodschappenlijstje met suikervrije producten leest en je keuken en koelkast vollaadt met gezonde voedingsmiddelen zonder suiker. Alleen als je genoeg gezonde dingen in huis hebt wordt je nieuwe dieet een succes! Zorg ervoor dat je voldoende gezonde snacks en suikervrije opties hebt als je honger of een sugar craving krijgt!

Lollies
Lollies: dit is geen voeding. Het schaadt je lichaam. Dit kan dus zo de prullenbak in!

Stel een menu of dieetplan voor jezelf op

Begin nooit zomaar zonder goede voorbereiding aan een suikervrij dieet. Als je twijfelt wat je kunt en gaat eten en wat niet, ga je jezelf teveel vragen stellen. En als je jezelf vragen stelt, houd je de mogelijkheid open dat je jezelf het verkeerde antwoord geeft. Wat ik hiermee bedoel is dit: op een bepaald moment tijdens het begin van je suikervrije dieet krijg je waarschijnlijk enorme honger en een flinke sugar craving. Kijk ook even naar deze voorbeelden van ontwenningsverschijnselen bij het begin van een suikervrij dieet. Als je geen strategie hebt voor de moeilijke momenten, kun je door de twijfel en honger verkeerde keuzes gaan maken. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld voorhouden dat je even snel een dropje of reepje neemt omdat je nu eenmaal honger hebt en je niet kunt concentreren.

Daarom heb je een duidelijke strategie en een plan nodig voor als je honger krijgt of zin in zoetigheid. Zorg ervoor dat je – zeker in het begin – altijd suikervrije snacks bij je hebt. Een menu helpt ook om niet te lang te hoeven nadenken over wat je die dag gaat eten. Als je een keer weinig tijd hebt, en je hebt je dag qua voeding niet goed gepland, kan het verleidelijk zijn slechte keuzes te maken. Je dieet staat en valt bij je planning. Als je suikerziekte of prediabetes hebt, kun je kijken bij deze tips over het beste dieet bij diabetes.

Laat ons ook jouw ervaring weten met je eerste stappen op weg naar een suikervrij dieet. Hieronder kun je je reactie achterlaten.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *