Ga terug
Close-up van linzenburgers met champignons en paprika

Linzenburgers met champignons en paprika

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 10 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 koppen dupuis linzen
  • 250 gram champignons
  • 1 grote rode paprika
  • 1 flinke scheut tamari
  • 5 el olijfolie
  • 1 kop boekweitmeel
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Breng de linzen aan het koken. Dat duurt ongeveer 45 minuten, dus reserveer daar ruim de tijd voor.
  • Snijd ondertussen de champignons en paprika in kleine stukjes en bak deze even in een koekenpan.
  • Als de linzen klaar zijn, doe de helft hiervan dan in een blender/mixer, samen met de helft van de champignons en de paprika, en de olijfolie en tamari. Blend tot een papje.
  • Doe het mengsel nu in een kom, voeg de rest van de linzen toe, en nog een deel van de groenten (de rest kun je bewaren als garnering), en prak en kneed deze erdoorheen.
  • Voeg wat boekweitmeel toe. De hoeveelheid hangt een beetje af van de natheid van het mengsel, dus je moet misschien meer of minder gebruiken. Je moet een goed kneedbaar deegachtig mengsel krijgen waar je makkelijk consistente balletjes van kan draaien.
  • Vorm nu met je hand ballen van het mengsel en druk deze plat tot burgers. Dan bakken op redelijk hoog vuur in een beetje olijfolie.
Trefwoord restjesburgers, vegaburgers