Ga terug
Chocoladepudding

Chocoladepudding met gierst

Chocoladepudding met gierst, havermelk en dadels, met rood fruit en amandelen.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang nagerecht, ontbijt, tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram gierst
  • 1,5 liter havermelk of soja-, amandel- of kokosmelk
  • 8-20 medjoul dadels afhankelijk van je dadels en je smaak
  • 1 snufje zout
  • 3-4 el cacao
  • rood fruit
  • amandelen

Instructies
 

  • Doe de gierst, melk, het zout, de ontpitte dadels en cacao in een pannetje. Roer even goed door.
  • Verhit het mengsel ongeveer 25 minuten op een laag pitje en roer vaak door.
  • Maak er een pudding van met een staafmixer of een blender. Niet dik genoeg? Doe er dadels bij of kook nog wat langer. Te dik? Doe er wat melk bij.
  • Doe wat rood fruit en amandelen op de pudding. Je kunt de pudding meteen eten, maar na een paar uurtjes in de koelkast stijft hij flink op en wordt het een echte pudding.
Trefwoord gezond ontbijtje, gierst