Ga terug

Pompoensoep met curry en avocado

Een simpele, kruidige en romige pompoensoep met avocado.
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • kerriepoeder
  • 1 pompoen
  • 1 avocado rijp
  • Himalaya zout
  • peper
  • 1 handje pompoenpitten
  • kokosolie

Instructies
 

  • Fruit de ui in een beetje kokosolie en voeg er kerriepoeder naar smaak aan toe.
  • Snijd de pompoen door midden, verwijder de pitten en harde stukken boven- en onderaan. Snijd de rest van de pompoen in blokjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  • Doe de pompoenblokjes bij de ui en fruit heel even mee.
  • Voeg zoveel water toe dat de pompoen net onder water staat, voeg wat zout toe en breng aan de kook.
  • Als de pompoen zacht is en makkelijk met een vork doorgeprikt kan worden, pureer deze dan met een staafmixer.
  • Voeg op het laatst een avocado toe en pureer nogmaals totdat je een dikke, romige soep krijgt. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
  • Maak af met nog wat zout en peper indien nodig.