Ga terug

Triple chocolate brownies

Triple chocolate brownies: suikervrije en glutenvrije brownies met havermout, chocoladesaus en een topping van cacao nibs!
Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Porties 8

Ingrediƫnten
  

Brownies

  • 75 gram havermout evt. te vervangen door hennepzaad of andere noten
  • 75 gram walnoten of andere noten
  • 2-3 el cacao
  • 5 el kokosolie liefst ontgeurd
  • medjoul dadels naar smaak (stuk of 5-12)
  • vanille
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl kruidnagel
  • 1 snufje Himalaya zout

Chocoladesaus

  • 2 el kokosolie liefst ontgeurd
  • 2 el sojaroom of haverroom
  • 1 el cacao
  • 1 medjoul dadel

Topping

  • 2 handjes cacao nibs

Instructies
 

Brownies

  • Doe de noten en havermout in een mixer en mix tot beide goed vermalen zijn.
  • Doe de kokosolie in een koekenpan, verhit en voeg de kruiden en dadels toe en laat de kruiden en dadels even vijf minuten in de kokosolie.
  • Voeg het zout en de cacao toe aan het mengsel in de mix en mix even.
  • Voeg nu ook de inhoud van de koekenpan toe. Goed pulseren tot alle dadels vermalen zijn en er een zoetig vloeibaar mengsel ontstaat.
  • Doe het mengsel in een vierkante bakvorm die je met bakpapier bedekt hebt, of deponeer het in vierkante vorm op een bakplaat of ronde bakvorm. De vierkante vorm is alleen om de typische brownievorm te krijgen, maar rond smaakt ie natuurlijk net zo lekker!
  • Zet je brownies in de koelkast. Even een flink aantal uur laten opstijven.

Chocoladesaus

  • De saus kun je het beste maken als de brownies opgestijfd zijn. Leg de dadel even in de soja- of haverroom.
  • Meng nu in een blender de sojaroom met de dadel, cacao en kokosolie. Als je kokosolie vloeibaar is, blendt het beter maar zul je de saus wel even in de koelkast moeten laten opstijven.
  • Giet de saus over de brownies.

Topping

  • Top met rauwe cacao nibs naar smaak.