Ga terug
Speltpasta met pesto van winterpostelein

Speltpasta met pesto van winterpostelein

Een heerlijke en voedzame pasta van spelt met een pesto van winterpostelein en schapenkaas
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Porties 1

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram rigatoni of een andere pastasoort
  • 2 handjes winterpostelein
  • pijnboompitten optioneel
  • 4 pomodorini
  • olijfolie extra vergine
  • Himalaya zout
  • knoflook
  • schapenkaas liefst natuurlijk van Hollandse bodem

Instructies
 

  • Kook de pasta in een pan met ruim water en een handje (Himalaya)zout.
  • Mix ongeveer 2/3 van de winterpostelein met olijfolie, zout, wat schapenkaas, knoflook (pas op: niet teveel!), peper en pijnboompitten zodat je een dik, vloeibaar en enigszins romig geheel krijgt dat prettig smaakt.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • Zorg dat de pasta "al dente" is als je deze afgiet. Verhit net voor het afgieten wat olijfolie in een koekenpan, doe de pesto en de stukjes tomaat erbij en voeg dan na het afgieten de pasta toe.
  • Roer dit geheel nog een minuutje rond totdat de pesto goed is verdeeld over de pasta.
  • Serveer meteen en doe er de rest van de winterpostelein en nog wat geraspte schapenkaas overheen.