Raw avocadotaart met citroen en kiwi
Glutenvrije en vegan avocadotaart met citroen en kiwi
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang nagerecht, tussendoortje
Keuken veganistisch
Bodem
- 1 kop kokosvlokken of kokosrasp
- 1 kop amandelen of pinda's
- 10 dadels kort weken
Avocadolaag
- 2 avocado's rijp
- 100 gram kokosolie
- 1 blik kokosmelk uit de koelkast
- 2 citroenen sap en schil
- kiwi
- kokosrasp
Bodem
Doe alle ingrediƫnten voor de bodem in een blender of mixer en mix totdat je een kleverige, zachte massa krijgt die gemakkelijk zijn vorm behoudt bij het kneden. Anders moet je nog wat meer dadels toevoegen.
Leg bakpapier in een taartvorm van 22cm en druk het "deeg" voor de bodem uit op het bakpapier totdat je een mooi verdeelde egale bodem krijgt.
Avocadolaag
Doe het vruchtvlees van de avocado, de kokosolie, het stijve deel van de kokosmelk, het citroensap en de citroenschil in een blender en mix alles tot je een romige gladde massa hebt.
Giet je mengsel op de bodem.
Doe de cake 1 uur in de vriezer. De avocadolaag zou dan hard moeten zijn.
Versier je avocadotaart met kiwi of ander fruit en kokosrasp.
Nodig je vrienden uit en geniet!
Trefwoord gezond genieten, lust voor het oog