Mango-frambozenijs
Een supergemakkelijk ijsje van twee ingrediënten!

Van de mensen van Froothie mocht ik de nieuwe Optimum G2.1 Platinum Series blender een maand lang uitproberen. Ik ben al de trotse bezitter van één van Froothies andere blenders, de Optimum 9400, maar de nieuwe Optimum G2.1 Platinum series blender is nóg krachter en heeft een elektronisch display met voorkeursprogramma’s en de mogelijkheid om je blender voor een bepaalde tijd op een bepaalde snelheid te zetten.

Ik ga later nog een uitgebreide review van de Optimum G2.1 Platinum Series plaatsen, maar post de komende tijd alvast een aantal van de recepten die ik met de nieuwe blender van Froothie gemaakt heb.

De bevroren mango en frambozen in Froothies Optimum G2.1 Platinum series blender
De bevroren mango en frambozen in Froothies Optimum G2.1 Platinum series blender

Het eerste recept, het mango-frambozenijs, is nu al één van mijn favorieten. Waarom?

  • Het heeft maar twee ingrediënten, mango en framboos
  • Het is extreem makkelijk en snel te bereiden (ja ik ben ook wel eens lui)
  • De natuurlijke zoetheid en romigheid van de mango is een ontzettend goede combinatie met de bijzonder smaak en schitterende kleuren van de frambozen
  • Je krijgt dus gewoon een gemakkelijk klaar te maken, smakelijk, prachtig en verfrissend ijsje dat ook nog eens indruk zal maken op je gasten
Van je prachtige mango-frambozenijs zijn je gasten zeker onder de indruk
Van je prachtige mango-frambozenijs zijn je gasten zeker onder de indruk

Hoe maak je het ijsje klaar? Het hangt een beetje van de ingrediënten af die je gaat gebruiken. Het voorkeursmenu van de Optimum G2.1 Platinum series blender heeft een sorbetfunctie, en dat is uiteraard de gemakkelijkste optie. Je moet dan wel echt iets vloeibaars toevoegen, zoals wat plantaardige melk of yoghurt of citroensap, of een tijdje wachten tot je fruit genoeg gesmolten is om het te kunnen blenden. Je kunt dan ook beter wat meer fruit toevoegen, dat vergemakkelijkt het blenden.

Bakje mango-frambozenijs
Bakje mango-frambozenijs

Aangezien ik graag ijs wilde maken van alleen mango en frambozen, heb ik de volgende methode gebruikt:

  • Doe het bevroren fruit in je blender, sluit de blender af met het deksel (belangrijk! ;)), en wacht een paar minuten tot het fruit wat zachter is geworden. Druk dan een aantal keren op pulse tot je fruit tot kleine stukjes vermalen is.
Optimum G2.1 Platinum series met vermalen fruit
Optimum G2.1 Platinum series met vermalen fruit
  • Gebruik je tamper of spatel om het ijs van de zijkanten naar beneden te duwen en blend vervolgens op een lagere snelheid, 1 of 2, om glad en zacht ijs te krijgen. Soms moet je misschien stoppen met blenden om het ijs even naar beneden te drukken met je spatel, zeker als het nog een beetje hard is.
Mango-frambozenijs
Mango-frambozenijs
Mango-frambozenijs
Mango-frambozenijs
Recept Afdrukken
IJs van twee ingrediënten zonder toegevoegde suikers
Porties Prep Tijd
10 mensen 5 minuten
Porties Prep Tijd
10 mensen 5 minuten
Mango-frambozenijs
Mango-frambozenijs
Recept Afdrukken
IJs van twee ingrediënten zonder toegevoegde suikers
Porties Prep Tijd
10 mensen 5 minuten
Porties Prep Tijd
10 mensen 5 minuten
Ingrediënten
Porties: mensen
Instructies
  1. Als je een sorbetfunctie op je blender hebt zitten, zou ik wel wat plantaardige melk of yoghurt toevoegen, dan vervolgens op "sorbet" drukken. Als je de versie met twee ingrediënten maakt of geen sorbetfunctie hebt, doe dan de bevroren vruchten in je blender, eventueel kun je als nog natuurlijk wat melk of yoghurt toevoegen, dan wordt het ijs nog romiger en het blenden nog makkelijker.
  2. Wacht een paar minuten tot je fruit ietsje opgewarmd is en druk vervolgens een aantal keer op pulse, zodat je bevroren fruit tot kleine stukjes vermalen wordt, zoals je op de foto in de post ziet.
  3. Schraap nu met je tamper of met een spatel het fruit naar beneden vanaf de randen en roer door elkaar.
  4. Wacht nog een minuutje of twee, en blend dan op een lage snelheid, 1 of 2. Het hangt een beetje af van de temperatuur van je fruit en van de hoeveelheid fruit (hoe meer hoe makkelijker) of je misschien soms af en toe moet pauzeren om het fruit met je spatel of tamper naar beneden te drukken.
  5. Na een tijdje moet je fruit inmiddels zacht genoeg zijn om tot glad en zacht ijs te blenden. Wacht anders nog even en blijf naar beneden schrapen en duwen met je spatel of tamper tot je glad ijs hebt.
  6. Serveer het ijs ijskoud, je kunt je ijsje versieren met wat stukjes mango of frambozen.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter!

Notify of
avatar
wpDiscuz