Hennep-ijs
Met cashewnoten, amandelmelk en hennepzaad!
Hennep-ijs
Hennep-ijs

Omdat het zonnetje eindelijk weer eens schijnt, hier een lekker ijsrecept! Dit ijs is met cashewnoten, amandelmelk en hennepzaadjes.

Hennepzaad is erg gezond. Het bevat namelijk veel proteïnen en gezonde vetzuren. Je kunt hennepzaad gepeld of ongepeld kopen. In het schaaltje schijnen ook veel gezonde stoffen te zitten en ik had toevallig ongepeld zaad in huis, daarom heb ik de ongepelde versie gebruikt. Je kunt ook gepeld hennepzaad nemen. Dan krijg je geen zwarte stukjes schaal in je ijs.

Ik raad aan dit voor de romigheid te maken met cashewnoten en amandelmelk, maar je kunt het ook met cashewmelk, of cashewnoten en water, of zelfs met kokosmelk of sojamelk maken! Gewoon creatief zijn met wat je in huis hebt!

Oh ja, je wordt hier overigens uiteraard niet stoned van!

Hennep-ijs
Hennep-ijs
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Hennep-ijs
Hennep-ijs
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Porties Prep Tijd
6 10
Kook Tijd
30
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Je hebt hier een goede blender en een ijsmachine voor nodig. Laat eerst de cashewnoten weken in de amandelmelk. Je kunt in plaats daarvan ook cashewmelk of alleen amandelmelk gebruiken.
  2. Blend de hennepzaadjes fijn in je blender of mixer. Als je ongepelde hennepzaadjes gebruikt, krijg je kleine zwarte stukjes van het schaaltje in je ijs, wat een lekkere bite geeft en ook heel gezond schijnt te zijn.
  3. Doe nu de cashewnoten en amandelmelk in je blender. Goed blenden tot een egale mix geworden is.
  4. Voeg nu de ontpitte dadels één voor één toe terwijl je aan het blender of mixen bent. Blijf blenden totdat de dadels niet meer zichtbaar zijn.
  5. Eventueel moet je wat melk of dadels toevoegen om het vloeibaarder of zoeter te maken.
  6. Doe het geheel nu in je ijsmachine. Duurde bij mij ongeveer een half uurtje!
(Visited 206 times, 1 visits today)

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

1 reactie

Reageer op dit artikel

1 Reactie op "Hennep-ijs"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Ree
Gast

Hey Jonathan, lekkere recepten maak je! Ben erg benieuwd welke ijsmachine jij hebt en of hij zelfvriezend is. Wil er zelf 1 aanschaffen maar wacht nog op de gouden tip! 😉