Chocoladepudding
Een heerlijke chocoladepudding van gierst en dadels!
Chocoladepudding
Chocoladepudding

Dit recept is zeker één van mijn beste ontdekkingen op kookgebied dit jaar! Deze fantastische chocoladepudding op basis van gierst en plantaardige melk is dus helemaal veganistisch en glutenvrij! Uiteraard is hij ook vrij van toegevoegde suikers. Daarbij is hij gewoon ontzettend lekker en sterker nog, hoe langer je de pudding in de koelkast bewaart, hij lekkerder hij wordt!

Gierst, mocht je er nog niet bekend mee zijn, is een fantastisch glutenvrij graan met uiteenlopende mogelijkheden. Je kunt het bijvoorbeeld gewoon als vervanging voor rijst of aardappelen eten, je kunt er burgers van maken, meeblenden in je smoothies, of er dus, zoals hier, pudding van maken. Gierst is vooral in het oostblok erg populair maar wint in Nederland zeker snel terrein.

Nog een laatste advies voor de bereiding: verwarm op een laag vuur, blijf roeren zodat er geen vel op de melk ontstaat of je mengsel aanbrandt, en blend de pudding pas als deze lekker zacht en dik geworden is.

Oh ja, dit recept is ook echt super voor het ontbijt!

Chocoladepudding
Chocoladepudding
Recept Afdrukken
Chocoladepudding met gierst, havermelk en dadels, met rood fruit en amandelen.
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Chocoladepudding
Chocoladepudding
Recept Afdrukken
Chocoladepudding met gierst, havermelk en dadels, met rood fruit en amandelen.
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Porties Prep Tijd
4 10 minutes
Kook Tijd
25 minutes
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Doe de gierst, melk, het zout, de ontpitte dadels en cacao in een pannetje. Roer even goed door.
  2. Verhit het mengsel ongeveer 25 minuten op een laag pitje en roer vaak door.
  3. Maak er een pudding van met een staafmixer of een blender. Niet dik genoeg? Doe er dadels bij of kook nog wat langer. Te dik? Doe er wat melk bij.
  4. Doe wat rood fruit en amandelen op de pudding. Je kunt de pudding meteen eten, maar na een paar uurtjes in de koelkast stijft hij flink op en wordt het een echte pudding.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

2 reacties

Reageer op dit artikel

2 Reacties op "Chocoladepudding"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
petrajansen
Lid

Ik heb hem net gemaakt, met sojamelk, en ik had alleen blauwe bessen, maar was echt superlekker!!

wpDiscuz