Rauwe pompoentaart
Een flitsende taart met rauwe pompoen!

Een heerlijke rauwe pompoentaart, natuurlijk zonder toegevoegde suiker, lactose, gluten en bloem en boordevol met gezonde vetten, eiwitten en vezels.

Ik wist eigenlijk helemaal niet dat je pompoen ook heel goed rauw kunt eten. Het schijnt voor sommige mensen nogal lastig verteerbaar te zijn, maar ik heb zelf na een halve taart in elk geval nog nergens last van! Mocht je daar bang voor zijn, kook de pompoen dan eerst voor, dat helpt  ook bij het mixen (wat met rauwe pompoen niet perfect gaat).

Als je een niet-rauwe versie van deze taart maakt, adviseer ik om de pompoen in blokjes in de pan te doen en water aan te vullen totdat de pompoen net onder water staat. Als de pompoen gaar is, kun je deze met een handmixer pureren tot een dikke puree. Laat dit even afkoelen en mix dit dan vervolgens met de andere ingrediënten.

De bodem kun je uiteraard met de noten maken die je in huis hebt en die je het lekkerst vindt. Pecannoten zijn aan de dure kant maar combineren qua smaak wel uitermate goed met pompoen. Ook hennepzaad is erg lekker als combinatie met pompoen.

Qua kruiden en dadels moet je een beetje doseren. De ene dadel is de andere niet en het aantal in het recept is eigenlijk vooral een indicatie. Als je lekkere sappige dadels hebt heb je er minder van nodig. De kruiden kun je zelf naar smaak toevoegen.

De rauwe pompoentaart
De rauwe pompoentaart
Rauwe pompoentaart
Rauwe pompoentaart
Recept Afdrukken
Een heerlijke rauwe taart met pompoen!
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Rauwe pompoentaart
Rauwe pompoentaart
Recept Afdrukken
Een heerlijke rauwe taart met pompoen!
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Porties
12
Kook Tijd
50 minuten
Ingrediënten
Vulling
Bodem
Porties:
Instructies
Bodem
  1. Leg minimaal 4 uur voor de bereiding de cashewnoten in een bakje met water. Leg de dadels minimaal 30 minuten voor de bereiding in het water.
  2. Bereid een taartvorm voor. Het beste kun je een ronde taartvorm nemen, die je bij voorkeur aan de binnenkant bedekt met bakpapier. Invetten is niet nodig.
  3. Maak de bodem door de hazelnoten, hennepzaadjes en pecannoten (of andere noten als je die voorhanden hebt) in een mixer fijn te malen. Voeg dan de goed afgedroogde dadels toe en mix nogmaals. Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders moeten er wellicht nog dadels bij.
  4. Druk het mengsel vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem gevormd wordt. Goed aandrukken.
Vulling
  1. Gebruik voor deze taart het vruchtvlees van ongeveer een halve grote pompoen of een hele kleine pompoen. Open de pompoen, schil deze en verwijderd de pitten.
  2. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Als je een vanillestokjes hebt, kun je deze in hun geheel vermalen in de mixer. Doe dit meteen als de mixer nog leeg is. Als je alleen het binnenste van de vanillestokjes of vanille-extract gebruikt, kun je het ook later toevoegen.
  4. Vermaal de pompoenblokjes in de mixer tot fijne pulp.
  5. Voeg één voor één de dadels toe. Goed mixen tot er geen stukjes dadels meer te zien zijn.
  6. Giet de vulling op de bodem. Laat een nacht opstijven.
  7. Voeg de cashewnoten en de kokosolie toe en de kruiden toe. Goed mixen.
  8. Je vulling moet redelijk vloeibaar en goed gemixt zijn. Als dit niet zo is, kun je eventueel extra gesmolten kokosolie toevoegen en langer mixen.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter!

Notify of
avatar
wpDiscuz