Kastanje-chocoladetaartje
De unieke smaak van kastanje, cacao, pinda's en amandelen

Mijn vriendin woont nogal ver bij me vandaan, dus ik heb een tijd geleden een klein hartvormig bakvormpje gekocht zodat ik af en toe kan laten zien hoe erg ik haar mis.

Nu vraagt ze de laatste tijd toevalligerwijs ook steeds vaker wanneer ik weer eens een recept post (wat ze eigenlijk bedoelt is: wanneer maak je weer eens een hartvormige taart voor me?).

Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje

In elk geval vallen mijn recepten blijkbaar in de smaak, en door mijn taarten in deze mooie vorm te gieten kan ik haar op afstand tenminste nog iets van de allure van de taarten meegeven die ik voor haar gemaakt heb maar die ze helaas nooit zal proeven…

Ik kan het iedereen van harte aanbevelen een mooie hartvorm te kopen, aangezien het nou eenmaal veel leuker is om een spannende vorm mee te geven aan je taart dan om de standaard ronde taart te maken.

Om mijn gemis nog extra tot uitdrukking te laten komen (en ook om mijn verdriet enigszins weg te eten) heb ik in deze taart al mijn favoriete ingrediënten laten terugkomen, zoals kastanjemeel, cacao, pindakaas, amandelmeel, amandelen, amandelmelk, kokosolie, xylitol en dadels. Dit zijn allemaal dingen waar ik eigenlijk eindeloos lang van kan eten en die ook nog eens behoorlijk goed zijn voor de gezondheid (en voor een hunkerend hart).

Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Ingrediënten
Bodem
Chocoladelaag
Kastanje-amandellaag
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Meng de dadels en het kastanjemeel in een blender tot een kleverige massa en druk vast op de bodem van je bakvorm.
Chocoladelaag
  1. Maal de amandelen in een mixer tot middelgrote stukjes en leg ze even apart.
  2. Smelt de kokosolie en blend deze dan vervolgens met de overige ingrediënten tot een gladde massa. Voeg aan het eind de amandelen toe en verdeel deze over je mengsel.
  3. Eventueel naar smaak ingrediënten toevoegen. Dan het mengsel over je bodem gieten/deponeren.
Kastanje-amandellaag
  1. Meng het kastanjemeel in een kopje of in een mixer/blender met de amandelmelk en xylitol. Verhit deze dan en voeg op het kookpunt de agar-agar toe. Blijf twee minuten verhitten op gematigd vuur terwijl je goed roert.
  2. De laag vervolgens op de andere laagjes gieten en een uurtje in de koelkast laten opstijven.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter!

Notify of
avatar
wpDiscuz