Bloemkoolsoep met rammenas, kokos en zwarte olijven
Een lekker soepje met een originele smaak
Bloemkoolsoep met rammenas, kokos en zwarte olijven
Bloemkoolsoep met rammenas, kokos en zwarte olijven

Vandaag heb ik een prachtige zwart-witte soep wintersoep gemaakt met bloemkool en rammenas:

Rammenas
Rammenas
Rammenas is van die fantastische vergeten groenten die stampvol zitten met vitaminen en mineralen en zelfs bekend staat om zijn medicinale eigenschappen. Je kunt rammenas rauw eten, bakken in de koekenpan of oven of koken. Rammenas heeft een scherpe, pittige smaak die iets minder fel wordt als je de groente pelt.

De eerste keer dat ik rammenas zag liggen bij de biowinkel had ik geen idee wat het was. Toen ik het mee naar huis nam, had ik eigenlijk nog steeds geen idee wat ik ermee moest doen. Uiteindelijk besloot ik het maar eens op een kleurencombinatie te gooien met andere zwart-witte ingrediënten, waaruit deze prachtige witte wintersoep met zwarte olijven ontstond.

Bij de meeste biowinkels en biomarkten verkopen ze wel rammenas. Je kunt uiteraard ook andere knolgroenten gebruiken die erop lijken.

Dit is een uitermate simpel, verrassend, origineel en smaakvol recept:

Bloemkoolsoep met rammenas, kokos en zwarte olijven
Bloemkoolsoep met rammenas, kokos en zwarte olijven
Recept Afdrukken
Een voedzame zwart-wit soep met bloemkool, rammenas, kokos en zwarte olijven.
Porties Prep Tijd
3 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
3 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Bloemkoolsoep met rammenas, kokos en zwarte olijven
Bloemkoolsoep met rammenas, kokos en zwarte olijven
Recept Afdrukken
Een voedzame zwart-wit soep met bloemkool, rammenas, kokos en zwarte olijven.
Porties Prep Tijd
3 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
3 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Was de bloemkool en snijd hem in stukjes. De stam en blaadjes van een bloemkool kun je ook gewoon eten, dus gooi die niet weg, dat is jammer!
  2. Pel de rammenas (dat maakt hem minder scherp) en snijd hem in dunne stukjes.
  3. Doe de bloemkool en rammenas in een pan en voeg zoveel water toe dat de groenten net onder water staan. Eventueel naar smaak wat zout en voor een wat romigere smaak kokosolie toevoegen.
  4. Laat de groenten koken tot ze zacht zijn en je er makkelijker met een vork in kunt prikken. Voeg dan de kokosrasp toe en blend het geheel met een staafmixer tot een romige en gladde soep. Als de soep te dik is, kun je extra water toevoegen.
  5. Snijd de olijven in stukjes of ringetjes en voeg ze toe aan de soep. Meteen opdienen!

 

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter!

Notify of
avatar
wpDiscuz