Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Recept Afdrukken
Een extreem eenvoudige en smaakvolle kastanjetaartmet cacao, rozijnen walnoten.
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Castagnaccio met cacao, rozijnen en walnoten
Recept Afdrukken
Een extreem eenvoudige en smaakvolle kastanjetaartmet cacao, rozijnen walnoten.
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
10 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 10 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Laat de rozijnen even weken in een beetje warm water. Vet een ronde taartvorm of glazen bakschaal in met de ontgeurde kokosolie of olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe het kastanjemeel in een schaal, bij voorkeur met een zeef om te vermijden dat er klompjes ontstaan in het deeg. Doe beetje bij beetje het water erbij, terwijl je goed roert met een garde om te voorkomen dat er klompjes ontstaan. Blijf roeren totdat je een mooi glad en gelijkvormig deeg hebt. Je kunt deze stap ook met een mixer met deeghaken of een deeghulpstuk doen.
  3. Haal de rozijnen uit het water, zorg dat je ze goed droog maakt en doe dan 2/3 van de rozijnen door het deeg.
  4. Doe 2/3 van de noten bij het deeg. Het is misschien handig om al te grote walnoten en hazelnoten eerst in stukjes te snijden.
  5. Doe het deeg in de ingevette bakschaal. Strooi de overgebleven rozijnen, noten en de rozemarijn erboven uit.
  6. Bak de castagnaccio ongeveer 30 minuten. Als de castagnaccio klaar is, ontstaan er de typische scheuren op. Het kan zijn dat je de castagnaccio afhankelijk van de dikte van het deeg en de sterkte en stand van je oven langer (5 of 10 minuten) moet bakken.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *