Rauwe pompoentaart
Een heerlijke rauwe taart met pompoen!
Porties
12
Kook Tijd
50minuten
Porties
12
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Vulling
Bodem
Instructies
Bodem
  1. Leg minimaal 4 uur voor de bereiding de cashewnoten in een bakje met water. Leg de dadels minimaal 30 minuten voor de bereiding in het water.
  2. Bereid een taartvorm voor. Het beste kun je een ronde taartvorm nemen, die je bij voorkeur aan de binnenkant bedekt met bakpapier. Invetten is niet nodig.
  3. Maak de bodem door de hazelnoten, hennepzaadjes en pecannoten (of andere noten als je die voorhanden hebt) in een mixer fijn te malen. Voeg dan de goed afgedroogde dadels toe en mix nogmaals. Het mengsel is goed als het aan elkaar blijft plakken als je erop drukt en je er gemakkelijk een balletje van kunt rollen. Anders moeten er wellicht nog dadels bij.
  4. Druk het mengsel vast op de bodem van de bakvorm, zodat er een mooie bodem gevormd wordt. Goed aandrukken.
Vulling
  1. Gebruik voor deze taart het vruchtvlees van ongeveer een halve grote pompoen of een hele kleine pompoen. Open de pompoen, schil deze en verwijderd de pitten.
  2. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Als je een vanillestokjes hebt, kun je deze in hun geheel vermalen in de mixer. Doe dit meteen als de mixer nog leeg is. Als je alleen het binnenste van de vanillestokjes of vanille-extract gebruikt, kun je het ook later toevoegen.
  4. Vermaal de pompoenblokjes in de mixer tot fijne pulp.
  5. Voeg één voor één de dadels toe. Goed mixen tot er geen stukjes dadels meer te zien zijn.
  6. Giet de vulling op de bodem. Laat een nacht opstijven.
  7. Voeg de cashewnoten en de kokosolie toe en de kruiden toe. Goed mixen.
  8. Je vulling moet redelijk vloeibaar en goed gemixt zijn. Als dit niet zo is, kun je eventueel extra gesmolten kokosolie toevoegen en langer mixen.