Pompoensoep
Pompoensoep
Pompoensoep
Recept Afdrukken
Een simpele maar verrukkelijke pompoensoep!
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Pompoensoep
Pompoensoep
Recept Afdrukken
Een simpele maar verrukkelijke pompoensoep!
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
3 10
Kook Tijd
20
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Zorg dat de pompoen gewassen en in blokjes gesneden is. Schillen hoeft niet per se (ook omdat het zo'n rotkarwei is) maar kan de smaak wel iets aangenamer maken. Zelf doe ik het meestal niet. Warm eventueel al water op.
  2. Fruit de knoflook samen met de komijn en mosterzaadjes in de olijfolie.
  3. Voeg na een paar minuten de curry toe. Doe de pompoen er ook bij en bak deze een even kort.
  4. Voeg dan water toe zodat de pompoen nét onder water staat.
  5. Doe de bouillon en eventueel extra zout erbij. Hoeveelheid naar eigen inzicht.
  6. Kook de pompoen ongeveer 20 minuten in open pan totdat hij lekker zacht is.
  7. Blend de soep nu met een staafmixer of blender tot een zachte, romige crème. Vaak moet er wat extra water bij. Je kunt de soep uiteraard naar eigen smaak en inzicht verdunnen.
  8. Serveer met een scheutje pompoenpitolie en eventueel wat pompoenpitjes.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *