Mango-frambozenijs
IJs van twee ingrediënten zonder toegevoegde suikers
Porties Prep Tijd
10mensen 5minuten
Porties Prep Tijd
10mensen 5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Als je een sorbetfunctie op je blender hebt zitten, zou ik wel wat plantaardige melk of yoghurt toevoegen, dan vervolgens op "sorbet" drukken. Als je de versie met twee ingrediënten maakt of geen sorbetfunctie hebt, doe dan de bevroren vruchten in je blender, eventueel kun je als nog natuurlijk wat melk of yoghurt toevoegen, dan wordt het ijs nog romiger en het blenden nog makkelijker.
  2. Wacht een paar minuten tot je fruit ietsje opgewarmd is en druk vervolgens een aantal keer op pulse, zodat je bevroren fruit tot kleine stukjes vermalen wordt, zoals je op de foto in de post ziet.
  3. Schraap nu met je tamper of met een spatel het fruit naar beneden vanaf de randen en roer door elkaar.
  4. Wacht nog een minuutje of twee, en blend dan op een lage snelheid, 1 of 2. Het hangt een beetje af van de temperatuur van je fruit en van de hoeveelheid fruit (hoe meer hoe makkelijker) of je misschien soms af en toe moet pauzeren om het fruit met je spatel of tamper naar beneden te drukken.
  5. Na een tijdje moet je fruit inmiddels zacht genoeg zijn om tot glad en zacht ijs te blenden. Wacht anders nog even en blijf naar beneden schrapen en duwen met je spatel of tamper tot je glad ijs hebt.
  6. Serveer het ijs ijskoud, je kunt je ijsje versieren met wat stukjes mango of frambozen.