Kokostaart met gierst
Gezonde kokostaart op basis van gierst. Gezoet met xylitol.
Porties
20personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25minuten 2uur
Porties
20personen
Kook Tijd Passieve Tijd
25minuten 2uur
Ingrediënten
Bodem
Taart
Instructies
Bodem
  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender of mixer en mix goed totdat er een kleverige massa ontstaat die je gemakkelijk in een vorm kunt kneden. Als dat niet gebeurt, moet je waarschijnlijk wat dadels/rozijnen/gedroogd fruit toevoegen.
  2. Doe je bodem"deeg" in een bakvorm die je bekleed hebt met bakpapier en druk goed aan totdat er een mooie stevige bodem gevormd is.
Taart
  1. Was de gierst onder de kraan. Breng deze vervolgens aan de kook met de kokosmelk en het water. De gierst moet ongeveer 20 minuten koken. Het is wel belangrijk dat alle vloeistof verdampt is als de gierst klaar is, dus je kunt ook best de vloeistof beetje bij beetje toevoegen totdat de gierst klaar is én alle vloeistof heeft opgenomen.
  2. Blend of mix de gierst tot een gladde massa. Voeg naar smaak xylitol toe om het geheel te zoeten. Je kunt eventueel ook nog wat kokosvlokken meeblenden.
  3. Giet het gierstmengsel in je bakvorm op de bodem (als het goed is moet je het niet eens meer kunnen gieten maar moet je het met een spatel je blender uit spatelen) en strooi de kokosvlokken eroverheen.
  4. Laat een uurtje of 2 afkoelen en opstijven in de koelkast. De tweede dag is de smaak nog beter!