Kiwi-kokostaart
Een frisse en gezonde taart met kiwi en kokos
Porties Prep Tijd
20personen 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25minutes 2uur
Porties Prep Tijd
20personen 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25minutes 2uur
Ingrediƫnten
Bodem
Basis
Decoratie
Instructies
Bodem
  1. Maal het hennepzaad, de walnoten en de xylitol samen fijn in een blender. Voeg vervolgens de kokosolie toe en meng/blend nogmaals goed.
  2. Druk je mengsel vast in een met bakpapier beklede bakvorm. Laat even hard worden in de vriezer terwijl je de rest bereidt.
Bovenlaag en decoratie
  1. Was de gierst en kook deze samen met de kokosvlokken in de kokosmelk in ongeveer 20 minuten tot een pap. Eventueel water of meer kokosmelk toevoegen als de gierst droog lijkt te gaan koken.
  2. Als de gierst lekker papperig is, deze in een blender tot een egale massa blenden met xylitol naar smaak. Het geheel moet een papperige massa worden die in de koelkast opstijft tot een soort puddingachtige consistentie. Eventueel als het niet goed blendt wat water toevoegen, maar zeker niet teveel.
  3. Snijd de kiwi in plakjes en bekleed de zijkant van je bakvorm hiermee, zoals op de foto.
  4. Giet dan het gierstmengsel zorgvuldig in de bakvorm tot ongeveer aan de bovenkant van je kiwiplakjes of iets daaronder, maak je taart aan de bovenkant egaal en bekleed ook dit met kiwiplakjes zoals op de foto.
  5. Laat je taart even opstijven in de koelkast (3-4 uur) of in de vriezer (1,5-2 uur moet wel genoeg zijn)