Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Kastanje-chocoladetaartje
Kastanje-chocoladetaartje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3 minuten 1 uur
Ingrediënten
Bodem
Chocoladelaag
Kastanje-amandellaag
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Meng de dadels en het kastanjemeel in een blender tot een kleverige massa en druk vast op de bodem van je bakvorm.
Chocoladelaag
  1. Maal de amandelen in een mixer tot middelgrote stukjes en leg ze even apart.
  2. Smelt de kokosolie en blend deze dan vervolgens met de overige ingrediënten tot een gladde massa. Voeg aan het eind de amandelen toe en verdeel deze over je mengsel.
  3. Eventueel naar smaak ingrediënten toevoegen. Dan het mengsel over je bodem gieten/deponeren.
Kastanje-amandellaag
  1. Meng het kastanjemeel in een kopje of in een mixer/blender met de amandelmelk en xylitol. Verhit deze dan en voeg op het kookpunt de agar-agar toe. Blijf twee minuten verhitten op gematigd vuur terwijl je goed roert.
  2. De laag vervolgens op de andere laagjes gieten en een uurtje in de koelkast laten opstijven.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *