Een knalrood hart voor je geliefde
Een hartentaart met rood fruit om je geliefde te verrassen
Porties Prep Tijd
10personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 2uur
Porties Prep Tijd
10personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 2uur
Ingrediƫnten
Bodem
Vulling
Instructies
Bodem
  1. Blend of mix de noten, zaden en pitten en dadels voor de bodem samen tot een plakkerige kneedbare massa.
  2. Druk je "deeg" op de bodem van een hartvormige bakvorm vast. Natuurlijk kun je ook een andere bakvorm gebruiken als je geen hart tot je beschikking hebt.
Vulling
  1. Als je bevroren fruit gebruikt, laat dit dan eerst enigszins ontdooien. Blend het vervolgens met de xylitol (of dadels) en de sojamelk tot een egale, rood-roze massa. Even proeven en eventueel wat xylitol (of dadels) toevoegen. Ik houd altijd wat rood fruit apart voor later.
  2. Breng het geheel nu op een laag vuur aan de kook. Als het kookt, doe dan de agar erbij en spatel deze door het mengsel heen. Laat nog ongeveer 2 minuten doorkoken met de agar, maar beslist niet langer!
  3. Giet het mengsel nu direct vanuit de pan op de bodem in je bakvorm. Strooi eventueel het rode fruit erdoor dat je apart hebt gehouden.
  4. Zet je bakvorm in de koelkast en laat nog minimaal 2-3 uur opstijven. Smullen maar! <3