Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Recept Afdrukken
Heerlijke bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Porties
10
Kook Tijd
10 minuten
Porties
10
Kook Tijd
10 minuten
Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Recept Afdrukken
Heerlijke bonbons met wortelpeterselie en hennepzaad
Porties
10
Kook Tijd
10 minuten
Porties
10
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
Porties:
Instructies
Vulling
  1. Snijd de wortelpeterselie in stukjes en stoom deze in ongeveer 20-25 minuten gaar. Je moet er met een vork doorheen kunnen prikken. Koken kan ook, maar laat de wortelpeterselie dan wel goed uitlekken.
  2. Doe het hennepzaad in de mixer en mix goed (liefst een paar minuten).
  3. Doe de wortelpeterselie erbij en mix opnieuw goed.
  4. Voeg het amandelmeel toe en mix opnieuw.
  5. Zorg dat de dadels goed droog zijn voordat je ze toevoegt. Voeg ze één voor één toe en mix goed totdat het geheel goed aan elkaar kleeft en er geen grote stukken dadel meer te zien zijn.
  6. Rol kleine balletjes. Je kunt de balletjes uiteraard ook gewoon opeten zonder de coating eromheen.
Chococoating
  1. Doe wat sojamelk in een pannetje en doe er flink wat scheppen cacao bij (liefst met een zeefje om klonten te vermijden).
  2. Breng aan de kook en laat even flink doorkoken tot je een dikke chocoladesaus krijgt. Eventueel tijdens het koken zoetstof zoals yaconsiroop of stevia toevoegen. Paar stukjes dadel meekoken kan ook zoetend werken.
  3. Het beste maak je deze bonbons natuurlijk met een bonbon- of chocoladevorm. Omdat ik die ook niet had, heb ik gewoon wat chocoladesaus op mijn handen gedaan en de balletjes er flink in gerold en daarna op een schoteltje gelegd.
  4. Laat het geheel even opstijven in de koelkast.

Auteur: Jonathan

Foodblogger, vertaler, webmaster, Dantespecialist, kok, met een passie voor natuurlijke voeding, talen, fietsen en reizen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *